עוגת גזר מתובלת
עוגת גזר בניחוח נהדר של תבלינים מתקתקים.
זו עוגה שיכולה להוות ארוחה קטנה בפני עצמה – ארוחת בוקר לממהרים או חטיף של אחה"צ, בשעת ירידת אנרגיות. כך או כך מומלץ בחום ללוותה בכוס תה\תה קר.
העוגה הזו לא מאוד מתוקה, ויחסית לעוגה – היא מאוד מאוד בריאה.
מצרכים:
יבשים:
1 כוס קמח כוסמין
חצי כוס קמח מלא
מעט מלח
1.5 כפיות סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כפיות קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית ציפורן
רטובים:
4 ביצים
1 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
1 כוס שמן קנולה
תוספות לסוף:
1 כוס פקאנים שבורים שעירבבנו עם מעט קמח (על מנת לעטוף אותם**)
3 גזרים גדולה מגורדים (כשתי כוסות גזר מגורד)
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי מגורד (לפי הטעם)
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל 160 מעלות. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
2. בקערה נפרדת, טורפים ביצים עם סוכר, מוסיפים בזילוף דק את השמן, וממשיכים לטרוף עד לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובה. מערבבים רק עד שהתערובת חלקה (ללא גושים) ומקפלים פנימה פקאנים, גזר וג'ינג'ר. אם רוצים להמתיק יותר, אפשר להוסיף חצי כוס\כוס של צימוקים.
4. אופים כ 40 דקות. כרגיל – העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה, אחרי שמצננים מעט את העוגה.