עוגת גבינת עזים
מאת: ענת, חוות קורנמל
זמן קריאה: < 1 דקה
תבנית קפיצית 42 ס"מ לשמן עם חמאה היטב ולקמח קלות
חומרים לבצק:
300 גרם קמח מלא
180 גר' חמאה רכה.
60 גרם סוכר קנים אורגני או סירופ מייפל אמיתי
מים בהתאם לצורך כ 3 כפות
*מערבבים ומניחים במקרר ללילה.
חומרים למילוי:
500 גרם גבינת עזים לבנה רכה.
250 גרם יוגורט עיזים
2 ביצים.
200 גרם סוכר קנים אורגני.
100 גר' חמאה רכה.
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 מקל וניל תכולה פנימית
הכנה:
מרדדים בצק ומניחים בתבנית כולל השוליים.
בקערה מערבבים : גבינה , יוגורט, חצי כמות הסוכר, חלמונים, חמאה , לימון ווניל.
בקערה נפרדת מקציפים חלבונים ומחצית מכמות הסוכר.
מקפלים לתוך הקציפה את תערובת הגבינה.
בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך 35-40 דקות. לא להשאיר ללא השגחה!
זיגוג אפשרי:
1 כפות ריבת משמש + 1 כפות ברנדי. להמיס, לערבב ולמרוח על העוגה כשקרה.