עוגת בננה וכוסמין מלא
המתכון מספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
90 גרם סוכר לבן
90 גרם סוכר חום
4 ביצים M
1.5 כפיות תמצית וניל איכותית
3 כפיות רום
180 מ"ל (150 גרם) שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
80 גרם קמח כוסמין רגיל – מנופה
140 גרם קמח כוסמין מלא מנופה
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
4 בננות בינוניות בשלות
100 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ גס
1 כוס פקאנים שלמים
אופן ההכנה:
מחממים תנור על 170 מעלות (טורבו)
טורפים היטב בקערה גדולה: סוכר חום ולבן, ביצים, וניל, רום.
מוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת.
מקלפים ומועכים בננות, מקפלים לתוך תערובת הביצים.
מנפים קמחים בקערה נפרדת ומערבבים עם אבקת האפייה, מערבבים אל תוך תערובת הביצים והבננות (חשוב לא לערבב יתר על המידה!).
מקפלים פנימה שוקולד קצוץ
מעבירים את התערובת לתבניות אינגליש משומנות, מפזרים מעל פקאנים.
אופים 25-30 דקות במרכז התנור (או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש).