SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

עוגת בטטה

מאת: לורה קנוף (NC), מחברת הספר "מדריך תזונתי למניעת להפרעות עיכול", הוצאת פוקוס
זמן קריאה: 2 דקות
SmartKish_In

מתכון פשוט זה משביע את רצון כולם ומתאים לכל חג. עונת הבטטות היא בסתיו ובחורף, אך ניתן למצוא אותן כל השנה. מומלץ לבחור בטטות בעלות ציפה מוצקה וכתומה. אם אתם משתמשים במערבל ידני כדי לרסק את תוכן הבטטה, קלפו אותה, ונצלו את הקליפות להכנה של מרק ירקות תמציתי. אני משתמשת במעבד מזון, ומעדיפה לרסק את הבטטות יחד עם הקליפה, המכילה את רוב הוויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתיים. מאפה זה הינו גרסה נטולת דגנים של מאפה פירורים, אך טעים ממנו בהרבה. סוד ההכנה הוא להשרות את האגוזים לפני ההכנה, כדי למנוע היווצרות של טעם מריר, ולאחר מכן לייבש אותם שוב.

להכנת בסיס העוגה מאגוזים:

◄ ½1 כוסות פקאנים או אגוזי מלך, מושרים ומיובשים שוב
◄ 2 כפות של שמן קוקוס מומס
◄ ½ כפית קינמון
◄ ¼ כפית של אבקה מעלי סטיביה ירוקים

למילוי הבטטה:

◄ 1 ק"ג בטטות
◄ 3/4 כוס שמן קוקוס מומס
◄ ¼ כוס קרם קוקוס מרוכז מומס או חלב קוקוס
◄ 1 עד ½1 כפות של תבלין לפשטידת דלעת

הכנה:

1. חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 175 מעלות צלזיוס. להכנת המילוי, אֱפו את הבטטות במשך שעה בחום של 175 מעלות צלזיוס, עד שיתרככו. הניחו להן להתקרר עד שיהיה אפשר לגעת בהן, ואז חִתכו את הבטטות לחתיכות.

2. להכנת הבסיס, רסקו את האגוזים במעבד מזון בגריסה גסה.

3. המסו את שמן הקוקוס והוסיפו לו את הקינמון והסטיביה.

4. בסיר קטן ערבבו היטב את האגוזים עם תערובת השמן המומס והתבלינים, ואז חלקו את תערובת הפירורים באופן שווה ל-2 תבניות בגודל של 25-22 ס"מ. שטחו את הפירורים בכף והדקו אותם לשולי התבניות עד שיכסו אותן באופן שווה, בעובי של כ-½ ס"מ. הקצוות אינם חייבים להיות שווים.

5. אם אתם משתמשים במטרף ידני, קלפו את הבטטות כדי לרסק את החתיכות לעיסה חלקה. אך אם יש לכם מערבל או מעבד מזון, אל תקלפו אותן, ורסקו אותן עם הקליפה. הניחו את חתיכות הבטטה במעבד המזון, יחד עם שמן קוקוס, קרם קוקוס ותבלינים, וערבלו היטב עד שתתקבל עיסה חלקה. הפסיקו מדי פעם את פעולת המעבד ודחפו את התערובת כלפי מטה סביב הקצוות, כדי לוודא שהרכיבים מעוכים היטב.

6. מִזגו את המילוי בעדינות על הבסיס. לקבלת טעם מיטבי, הגישו חם או בטמפרטורת החדר. אפשר להוסיף קישוטי "שחיתות" – קרם מאגוזי קשיו או שכבות דקות של קרם קוקוס מרוכז קר.

מתקבלות 2 עוגות בגודל של 25-22 ס"מ, ובכל אחת 8 מנות. כל מנה מכילה
251 קלוריות, 2 גרם חלבונים, 20 גרם שומנים, 17 גרם פחמימות ו-3 גרם סיבים תזונתיים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו