Jeliat_Fly
Bari15_Fly

סלמון מאודה על מצע סלט קינואה רימונים וירקות מוקפצים

מאת: עדי סוקול קצירי, מאמנת תזונה ובריאות
זמן קריאה: 2 דקות
מנה מאוזנת ועדינה בטעמה, השילוב של הקינואה המתקתקה עם רוטב התפוזים והמוקפץ עם מעט חריפות, יוצר טעמים מנוגדים ומעניינים. היופי במנה היא בדרכי הבישול שלה: את הקינואה אנחנו מכינים כמו שמכינים פסטה (רעיון שאימצתי ממסעדת "אורנה ואלה") ששומר על טעמה האגוזי ולוקח 10 דקות בלבד. את הסלמון אנחנו מאדים בסלסלת אידוי, ששומרת על טריות הדג ועל טעמו העדין, ואת המוקפץ נכין בסיר ווק
SmartKish_In

רכיבים:

סלסלת אידוי
סיר ווק
4 פילטים נקיים ואיכותיים של סלמון טרי (עם העור) במשקל 150- 200 גרם כל אחד
כוס קינואה שטופה במסננת
חצי חבילת כרוב סיני (ניתן למצוא כעת בשווקים)
חצי כרוב לבן
קישוא/ זוקיני
רימון
תפוז
לימון/ ליים ולימון כבוש/ גרידת לימון מלימון אחד
3 פלפלים אדומים
בצלים ירוקים
ג'ינג'ר טרי, 2 פלפלים אדומים חריפים, ראש שיני שום קצוצים דק
חופן נבטים סיניים או נבטים אחרים
רוטב סויה דל נתרן ומירין
חופן עלי נענע
עלי תימין טרי/ מרווה
סלק מגורר
שמן שומשום לא מזוכך
שומשום מלא

 אופן הכנה:

1. מרתיחים סיר עם 4 ליטר מים (אותם מים ישמשו לנו להכנת הקינואה ולאידוי הסלמון)

2. בינתיים מניחים עלה כרוב סיני כמצע על הסלסלת אידוי ומניחים את הפילטים של הסלמון. מניחים על כל פילה פרוסות דקות של לימון, פרוסות דקות של שום, מעט מלח גס אטלנטי, ועלי תימין/ מרווה. (ניתן לבזוק מעל כפית שמן זית/ שמן שומשום לא מזוכך)

3. מניחים בצד הסלמון (אם נותר מקום) או בסלסלת אידוי נוספת שנניח מעל, קישוא פרוס לרצועות לרוחב עם מעט מלח (ניתן לבחור ירקות אחרים).

4. כשהמים רתחו מוסיפים מעט מלח ושופכים את הקינואה לסיר ומבשלים על אש בינונית כ- 10 דקות. תוך כדי מכסים את הסיר בסלסלת אידוי ומאדים את הסלמון. הקינואה מוכנה כאשר מסביב לכל גרגיר הושלם עיגול ויש נקודה קטנה באמצע.

5. תוך כדי מכינים את הסלט קינואה: פורסים את הרימון לחצי. מחצי אחד מוציאים את הגרעינים ומניחים בקערה. את החצי השני סוחטים במסחטה ושופכים לקערה (למי שאין מסחטה לא חובה). מגררים לקערה קליפת תפוז, וסוחטים חצי תפוז יחד עם לימון אחד ושופכים לקערה. קוצצים לקוביות דקות פלפל אדום ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הסלק המגורר, פלפל אדום חריף, כמה בצלים ירוקים קצוצים ונענע. שומרים בצד

6. מסננים את הקינואה, אך שומרים על המי הבישול החמים להמשך אידוי הסלמון בסיר אחר (מוסיפים למים פרוסה עבה של ג'ינג'ר טרי לטעם). ממשיכים לאדות את הסלמון עד שהוא מתכסה בשכבה דקה לבנה. הסלמון אמור להיות מעט ורדרדר.

7. נותנים לקינואה להתקרר במסננת כ- 10 דקות. בינתיים מכינים את המוקפץ:

מחממים סיר ווק, מוסיפים כף שמן שומשום ומקפיצים כדקה את הג'ינג'ר, פלפל חריף ושום קצוץ. מוסיפים 2 לימונים כבושים קצוצים דק או גרידת לימון אחד, שני פלפלים אדומים חתוכים לרצועות ומקפיצים כשתי דקות. מוסיפים רצועות דקות של כרוב לבן ומוסיפים רוטב סויה ומעט מירין. כעבור כמה דקות מוסיפים את הכרוב הסיני פרוס גס לשלושה חלקים אנכיים. כעבור מספר דקות מוסיפים את הנבטים הסיניים, בצל ירוק ושומשום מלא לעוד דקה ומכבים את הגז.

8. מוסיפים את הקינואה לקערה עם המרכיבים שהכנו, מערבבים טוב. כשהסלמון מוכן מרכיבים את המנה: בכל צלחת מניחים 3 כפות מהסלט קינואה בערמה. מניחים מעל את הפילה סלמון ובצד את המוקפץ האסייתי ו- 2-3 פרוסות מהקישוא המאודה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו