Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

סלמון עם פטריות ויוגורט

מאת: מעיין שליבו, נטורופטית ומטפלת הוליסטית
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

סלמון עם פטריות ויוגורט

סלמון, ובעברית אלתית, הינו דג ים צפוני בעל יתרונות בריאותיים רבים: הסלמון מכיל אחוזי חלבון גבוהים ואחוזי שומן נמוכים, חומצת השומן שמכיל הסלמון בריכוז גבוה היא אומגה 3 החיונית לבריאות המוח ומערכת העצבים, עוזרת בהורדת שומנים בדם ומפחיתה את הסיכון למחלות לב. נוכחות אומגה 3 חיונית כחלק מטיפול בדיכאון, דלקת מפרקים ומחלות דלקתיות נוספות.

 

מצרכים:

נתח סלמון
3-4 פטריות
שום
מעט שמן זית
גביע יוגורט עזים
מלח ופלפל

 


במחבת קטנה, מחממים כף שמן זית ומעט מים, מוסיפים פרוסות מ 3-4 פטריות ושום כתוש אחד. לאחר ההשחמה מוציאים ומניחים בצד.

על המחבת החמה (בלי להוסיף שמן) מניחים נתח סלמון (כשהעור כלפי מטה) ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

שופכים מעל הסלמון מיכל של יוגורט עזים שאוהבים (כ 200-250 מ"ל, או כוס חלב עזים) ומוסיפים את הפטריות והבצל.

מבשלים יחד על אש נמוכה כ 7-10 דקות, עד שהסלמון משנה צבעו מכתום לוורוד.
חשוב לא לבשל יותר מדי את הסלמון, הבישול מסתיים כשצבע הסלמון ורוד-כתום עז, כאשר הדג מבושל יתר על המידה הוא "מתייבש" ומאבד את המרקם הקליל שלו.

 

לאתר של מעיין

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו