סלט עדשים שחורות וירקות כתומים
רכיבים
כוס עדשים שחורות שטופות היטב ומבושלות בהרבה מים כחצי שעה עד רכות. לסנן ולצנן.
בצל סגול בינוני קצוץ דק
חתיכה דלעת 200 גרם, 2-3 גזרים פרוסים דק
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות, חצי דלורית שטופה וחתוכה לקוביות
שמן זית, מלח, פלפל, טימין
צרור כוסברה
3-4 כפות שקדים טבעיים קצוצים גס
לרוטב:
כפית מייפל טהור
כפית חרדל חלק
שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
הכנת הסלט
מערבבים את קוביות הירקות הכתומים (בטטה, גזר, דלורית, דלעת) בקערה עם 2 כפות שמן זית,
מלח, פלפל ומעט טימין קצוץ. מעבירים לתבנית אפיה ואופים עד רכות, בערך 20-30 דקות.
מכינים את הרוטב: מערבבים את הרכיבים.
בקערה גדולה מניחים את העדשים המבושלות, את תערובת הירקות הכתומים, כוסברה קצוצה ובצל
סגול קצוץ. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
מגישים עם שקדים טבעיים קצוצים גס מעל.
המתכון באדיבות עדי סוקול-קצירי, מנכ"ל – בחברה בריאה, יועצת בריאות ותזונה אינטגרטיבית ושלי לרון אברהם. המתכון עולה כחלק מאירוע בריאות שנערך בשיתוף Eatwell ובנק הפועלים בדצמבר 2018.