DVG_FlyR
Sequoia_Fly

סלט סביח מפנק

מאת: המתכון באדיבות "אחוה" - יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל
זמן קריאה: < 1 דקה
למה לאכול סביח בפיתה כשאפשר בגרסה מפנקת ובריאה יותר בצלחת?

סלט סביח מפנק. צילום: הדס ניצן

Liat_IN

הגרסה הבאה לסלט סביח מאפשרת לנו לשלב טעמים אהובים עם ערכים תזונתיים גבוהים.

בהכנה ביתית, המנה מספקת שפע של רכיבים בריאים – חציל וכרובית שעשירים בסיבים תזונתיים, גרגרי חומוס שמעניקים חלבון מהצומח, ירקות טריים ועלים ירוקים שמספקים ויטמינים חיוניים, וטחינה המעשירה את הסלט בשומנים בריאים ובסידן.

למתכוני סלטים בריאים נוספים:

הסלט שיכול להחליף ארוחה

סלט אינדונזי טבעוני כמו במסעדות

סלט ירוק מלכותי לניקוי כבד

מתכון לסלט סביח מפנק

מצרכים ל-2 אנשים:

1 חציל בינוני

1 כרובית קטנה

פיתה מקמח מלא

צרור פטרוזיליה או עלי רוקט

כוס גרגירי חומוס לאחר בישול

2-3 מלפפונים חמוצים

2 ביצים קשות (עדיף ביצי חופש אורגניות)

5 כפות טחינה גולמית מסורתית

1 בצל סגול

רבעים של פלפל אדום, כתום וצהוב (ביחד 3/4 פלפל)

שמן זית להברשה

מעט לימון

מלח, לפי הטעם

הוראות הכנה:

חותכים את החציל לטבעות, מפרידים את הכרובית לפרחים, ומברישים אותם בשמן זית.

מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לקלייה, עד שיזהיבו ומוציאים מהתנור.

מורידים את החום ל-180 מעלות.

חותכים את הפיתה לרצועות, מברישים גם אותה בשמן ומכניסים לתנור עד להזהבה.

כעת מרכיבים את המנה:

מניחים עלי רוקט או פטרוזיליה קצוצה בקערה שטוחה.

מפזרים מלמעלה את פרחי הכרובית וגרגרי החומוס.

מניחים מעליהם את פרוסות החציל.

חותכים לפרוסות את המלפפונים החמוצים ולרבעים את הביצים הקשות ומוסיפים גם אותם.

כעת חותכים את הבצל והפלפלים לקוביות קטנות, מערבבים בקערה קטנה נפרדת ואז מפזרים מעל המנה.

על כל אלה מניחים את רצועות הפיתה.

בקערה נפרדת מכינים טחינה לפי טעמכם: מוסיפים ל-5 כפות הטחינה הגולמית המסורתית מעט מים, מלח ולימון, ומערבבים היטב עד למרקם ולטעם הרצויים.

מוזגים בנדיבות את הטחינה מעל הסלט ומגישים לאחר ערבוב.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו