Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

סלט נודלס אסיאתי וירקות עליים ברוטב טחינה וזנגביל

מאת: ציונה מלמן, שפית ומנחת סדנאות לבישול ואורח חיים בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

סלט נודלס אסיאתי וירקות עליים ברוטב טחינה וזנגביל

מרכיבים לסלט:
(כמות: כמנה עיקרית – ל-4 אנשים. או יותר כתוספת)

 

•2 כוסות אטריות אורז חמות או בטמפרטורת החדר (ניתן להכין את האטריות יום לפני. יש להן נטייה להידבק זו לזו, אולם ברגע שמוסיפים להן נוזל, הן נפרדות). לחילופין אפשר להשתמש באטריות כוסמת

•3-4 עלים של בוק צ'וי ( או 2 עלי מנגולד) רחוצים היטב וחתוכים לרצועות דקות

•2 גבעולים קצוצים  של בצל ירוק

•2 גזרים מגורדים גס

•1 כוס כרוב סגול קרוע לגזרים

•½ כוס גרעיני דלעת (או גרעיני חמנייה)•1/3 צרור כוסברה קצוצה דק

•10 עלי נענע קצוצים דק

 

מרכיבים לרוטב

•½ כוס טחינה גולמית מגרעיני סומסום מלא

•2 כפיות רוטב סויה – נטול חיטה

•2 תמרים מזן מג'הול

•½ 1 כפית או יותר של ג'ינג'ר טרי

•2 שיני שום טריות

•1/3 כפית (או יותר) אבקת צ'ילי

•½ כוס מים

אופן הכנת הרוטב לסלט:

 

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים היטב. טועמים ומתאימים את התיבול ע"פ הצורך.

להכנת הסלט:

מכניסים את האטריות, הירקות וכו' לקערה גדולה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים תיבול ע"פ הצורך, לפני הגשה.

לאתר של ציונה מלמן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו