סלט נבטי מש
מנה זו מספקת מספר חומרי גלם ייחודיים בעלי ניחוח אסייתי אופייני. נבטי המש משמשים ברפואה הסינית כמזון משתן, מפחית דלקתיות ומבריא את הכבד. פטריות המחט משמשות ברפואה הסינית למניעת סרטן ולטיפול בו. הגינגר מכיל מספר חומרים פעילים, המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול.
ג'ינג'רול, מרכיב פעיל הנמצא בגינגר, נחקר כחומר מפחית דלקת הממית תאים סרטניים. השום מכיל דיאליל די סולפיד (Diallyl disulfide), מרכיב שהדגים במחקרי מעבדה פעילות מעכבת של גורמי דלקת התומכים בהתפתחות הסרטן.
המרכיבים
200 גרם נבטי מש
צרור פטריות מחט (Enoki)
2 כפיות *רוטב סויה
*יש להשתמש ברוטב סויה אורגני, כמו רוטב הסויה של חברת מיטוקו שנמכר בחנויות טבע
1 כפית גינגר קצוץ
1/2 כפית שום קצוץ
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כפית שמן שומשום כהה
1 ליטר מים
אופן ההכנה
להכנת הרוטב, מערבבים את רוטב הסויה, הג'ינג'ר והשום עם כף מים, ומחממים במחבת, מבלי להגיע לרתיחה.
מוסיפים את הבצל הירוק ואת שמן השומשום ומסירים מהאש.
מרתיחים ליטר מים, מוסיפים את נבטי המש ומבשלים דקה. שולים את נבטי המש מהמים באמצעות כף מחוררת ומניחים בקערה.
קוצצים את הקצה התחתון של פטריות המחט ושוטפים היטב. מוסיפים את הפטריות למים הרותחים ומבשלים 1/2 דקה. מוסיפים לקערה עם נבטי המש. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
מתוך הספר "בישולחיים"
מאת אייל שפרינגר .Ac.Cl.Hb וג'סיקה הלפרין .Dipl.Ac, בהוצאות פוקוס