סלט מעניין עם אספרגוס, פטה ונבטי עדשים אדומות
טוב, הייתי חייבת… כולם נסעו לים, קטני ישן ממש יפה לידי על הפוף וחבילת האספרגוס ממש קראה לי כבר מהמקרר לעשות איתה משהו.
ויש כמה דברים שרציתי לעשות עם אספרגוס וגם קראתי פוסט מעולה של אפרת עם סלט שנראה פשוט מעולה. וגם היו לי את כל המרכיבים פשוט…
אז החלטתי לעשות מעשה ולשלב כוחות. לפנק את בנזוגי ("המיילדת") במנה קצת מושקעת יותר לארוחת הערב.
תחזיקו לי אצבעות… שקטני לא יתעורר…. שכולם לא יחזרו מהר מדיי…. שאספיק….
חומרים:
חבילת אספרגוס
כוס עדשים אדומות מונבטות (אפשר גם סוגים אחרים של נבטים, או לחלופין עדשים אדומות מבושלות)
100 גרם גבינת פטה
צרור כוסברה (כן, אפשר להחליף בפטרוזיליה. לשונאי הכוסברה למיניהם- איך, איך אפשר?)
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל לפי הטעם
שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה:
קוצצים את החלק התחתון, הסיבי, של האספרגוס ובעזרת קולפן ירקות פורסים רצועות דקיקות של אספרגוס, ממש כפי שמוסבר ב"פתיתים" (הקישור הראשון, פה למעלה).
מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את רצועות האספרגוס למשך דקה בלבד. מוציאים, מסננים, מצננים ומניחים רגע בצד.
חותכים את הפטה לריבועים בגודל הרצוי, קוצצים את הכוסברה. אפשר להתחיל להתקין את המנה.
מוסיפים את העדשים, ואחרי כן את האספרגוס החתוך לרצועות.
מתבלים (מלח, פלפל, מיץ לימון) ומפנקים בשמן זית לפני הערבוב העדין.
אפשר להוסיף צלפים או צ'ילי גרוס. אפשר גם להוסיף אגוזים קצוצים, אם רוצים.
היה לי קשה להשאיר משהו לבעלי שהודיע באמצע שהם קופצים לחברים אחרי הים ואולי יאכלו שם ארוחת ערב בכלל… נו, טוב, השארתי לו (קצת…)