סלט ירוק ירוק
סלט ירוק
רכיבים ל-3 מנות:
8 עלים של חסה ערבית
רבע צרור מכל אחד: כוסברה, רוקט,
פטרוזיליה, רבע כרוב סגול
1 גזר
1 קישוא
שמן זית, רוטב בלסמי, 2 כפות פשתן טחון,
כף זרעי דלעת, קורט מלח הימלאיה
אופן ההכנה:
לשטיפת העלים בקלות: שימו אותם בכיור בסיר גדול מלא מים.
יבשו את העלים במייבש חסה או במגבת או פשוט נערו אותם היטב (הסלט הרבה יותר טעים כשהעלים יבשים).
לתוך קערת סלט גדולה קרעו באופן ידני את החסה וקצצו הרבה עלים ירוקים. פרסו את שאר הירקות.
עוד כמה רעיונות:
אני אוהבת להשתמש בקולפן וליצור רצועות ארוכות בקילוף לאורך כל הגזר או הקישוא.
פרסו את הליבה שנשארת.
ניתן גם לגרד גזר ישירות לתוך הסלט, לקבלת טעם מתוק טבעי.
רוטב:
את מרכיבי הרוטב פזרו ישירות על הסלט וערבבו הכל יחד.
את זרעי הפשתן מומלץ לטחון במטחנת תבלינים רגע לפני האכילה.