סלט זוקיני וגזר - טרי ובריא
אחד מתפקידיו החשובים של ויטמין C, הידוע גם בשם חומצה אסקורבית, הוא לחזק את המערכת החיסונית.
ניתן למצוא רכיב תזונתי חיוני זה במגוון ירקות ופירות.
מכיוון שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו ויטמין C, יש לקבלו באמצעות המזון באופן יומיומי.
ניתן לעשות זאת על ידי הגברת צריכת הסלטים הטריים.
מטה תמצאו מתכון מומלץ וטעים.
למתכוני סלטי בריאות נוספים:
נלחמים בעייפות הכרונית עם סלט קייל ומנגולד
מתכון לסלט זוקיני וגזר – טרי ובריא
מצרכים ל-3 מנות:
3 זוקיני טריים ויפים
1 גזר בינוני
שן שום
כף נענע קצוצה
כפית של שמן שומשום
לימון קטן
מיץ לימון מחצי לימון
כף של ג'ינג'ר מגורד (טרי)
פלפל ומלח, לפי הטעם
הוראות הכנה:
פורסים את הזוקיני והגזר לגפרורים (רצועות דקות).
אם הקליפה של הזוקיני נראית טוב, רצוי שלא לקלף אותה.
מכניסים את הירקות לקערה.
קוצצים את שן השום ומוסיפים לקערה.
קוצצים את הלימון, עם הקליפה, לקוביות קטנות, ללא הגרעינים, ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את כל יתר הרכיבים ומערבבים.
מעסים את גפרורי הזוקיני והגזר היטב ברוטב.
עדיף להכין את הסלט מספיק זמן לפני ההגשה, כדי שהירקות יספיקו לספוג את הטעמים.