סלט בורגול עם אורז בר וירקות קלויים
מאת: דורית דן, שפית בישול הוליסטי
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
1 כוס בורגול בינוני או גס
1/2 כוס אורז בר
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
1/2 כרובית
1 שומר
1 שורש סלרי
1/2 כפית מלח ים (לירקות הקלויים)
1 כפית תימין או רוזמרין – טרי או יבש
1 כפית סומק
2 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים
מלח ופלפל לתיבול
אופן ההכנה:
1.מבשלים אורז בר בסיר בינוני עם 4 כוסות מים כ-40 דקות או עד שהאורז נפתח ורואים את צבעו הלבן מבפנים. מעבירים למסננת.
2.משרים את הבורגול ב-3 כוסות מים חמים לחצי שעה. אם רטוב מדי מסננים את המים. אם יבש מוסיפים עוד מים.
3.מחממים תנור לחום בינוני, חותכים שומר ושורש סלרי לרצועות ג'וליאן, פולחים את הכרובית לפרחים ומערבבים עם 1/2 כפית מלח, 2 כפות שמן זית, תימין/רוזמרין וסומק. מניחים על תבנית אפיה ואופים כ-20-30 דקות או עד שרך מספיק אך לא רך מדי.
4. מערבבים את הבורגול, אורז הבר והירקות הקלויים, מתבלים עם רכז רימונים, מלח ופלפל.
אופציה: במקום הירקות הקלויים ניתן להקפיץ ירקות על מחבת.