סכרת- טיפול ומניעה טבעית
סיקור כנס סכרת- טיפול ומניעה בדרך הטבע
הכנס לסכרת של חברת PROFESSIONALS התקיים במרכז סורסקי בתל השומר בתאריך 26 לאוקטובר.
הכנס כלל חמש הרצאות של אנשי מקצוע בנושא מחלת הסכרת, תסמיניה, פתרונות בתחום הרפואה הטבעית כדוגמת נוגד חימצון על הנקרא "אסטקסנתין", תוספי תזונה ייעודיים למחלת הסכרת, צמחי מרפא ותזונה.
הכנס נפתח בהרצאתו של ד"ר ראול רודריגז "סכרת סמויה או עמידות לאינסולין", ד"ר רודריגז משלב הן כרופא והן כמטפל בשיטות טבעיות שונות, בהרצאה בלט נסיונו הקליני הרב. ההרצאה הייתה מרתקת ומשולבת בהומור וידע מרובה.
נקודות עיקריות שעלו בהרצאה:
- ברגע שיש צריכה עודפת של סוכרים, הגוף מתחיל לאגור את השומנים ואכן התפתחות הסכרת מאופיינת בהשמנה.
- הגבלת השומנים בתזונה לסכרתיים חשובה מאוד כמו כן איכות השומנים.
- יש לאכול שומנים ממקורות בריאים לגוף: אומגה 3, שמן זית, שמן קוקוס, אבוקדו, זרעים, אגוזים וכו'.
- הגוף שומר שומנים, זהו צורך פיזיולוגי מתקופה קדומה, ולכן כשיש חשיפה מוגברת לשומנים, הגוף צובר אותם ונוצרת עמידות לאינסולין.
- שמני טרנס כדוגמת מרגרינה, נכנסים לקרומי רקמת השומן, שם נמצאים רצפטורי התא. דבר היכול להועיל להתפתחות הסכרת בהמשך.
- חשוב לשלב אומגה 3 על מנת לתקן את השומן בקרומי התא.
- הירידה במשקל חיונית להתמודדות עם מחלת הסכרת, גם משום שהירידה מאופיינת בשחרור לפטין- הורמון המופרש ע"י תאי שומן שמעלה את הרגישות לאינסולין.
- תזונה טבעית דלת פחמימות ושומנים מביאה לירידה חדה באינסולין.
- אחד הגורמים העיקריים התומכים בהתפתחות המחלה, הוא גורם הסטרס, המגביר את העמידות לאינסולין ולעוד מחלות אחרות רבות.
הרצאה נוספת שעסקה בתזונה, הייתה של בועז שוורץ, בעליה של חברת פרופשיונלס, יחד עם ד"ר רודריגז. בועז נטורופת ותיק שהחליט לקחת את הניסיון שיש לו בתחום תוספי התזונה צעד קדימה ולהקים חברה שתיתן מענה למטפלים בקליניקות השונות.
ההרצאה הייתה מאוד פרקטית ונתנה מידע למטפלים בנוסף לידע שקיים וידוע על מחלת הסכרת. קיבלתי כנטורופתית כלים נוספים לטיפול במחלה.
נקודות עיקריות שעלו בהרצאה:
- בסיס הריפוי, בעיקר במחלת הסכרת, הוא תזונה וספורט.
- הפעולות הנדרשות לטיפול בסכרת הן:
1. תזונה נכונה ובריאה לאורך זמן, אורח חיים
2. הימנעות מעישון וחשיפה למזהמים
3. פעילות גופנית
4. הפחתת הסטרס - ארוחת פחמימות ריקות מעלה את רמת הסוכר בצורה מהירה וקיצונית לעומת פחמימות מורכבות.
- יש לאכול תזונה בעלת אינדקס גליקמי נמוך (נמוך מ-40).
- חשוב להוסיף סיבים תזונתיים לתזונה של חולי סכרת במינונים גבוהים יחסית 50-70 גרם ממקורות שונים.
- בתחילת התהליך של השינוי התזונתי, על החולה הסכרתי לסגל תפריט דל שומן, ללא מוצרים מן החי על מנת לעזור לגוף לנקות ולהיפטר מעודפי השומן וממאגרים שהוא לא זקוק להם, המעלים את העמידות לאינסולין.
- הטיפול התזונתי בסכרתיים הוא טיפול חיוני וחשוב, אשר לו גורם מכריע בתוצאות המחלה.
- על החולה לדעת שיש בידו לעשות רבות ואף לקבוע כיצד אורח חייו יראה.