סטייק בטטה
מאת: רעי פויכטונגר, עץבעיר
זמן קריאה: < 1 דקה
כותב רעי פויכטונגר, איש גן השדה, הספק הבלתי-מעורער של הירקות האורגניים של עץבעיר: היום בצהריים הכנתי מהבטטות הגדולות "סטייק" בטטה. פרסתי פרוסות גדולות של בטטה. ערבבתי בִקערה את חומרי הרוטב והכנסתי לתנור. יצא מדהים.
אנחנו לא ממליצים על חימום של שמן, בוודאי לא בחום גבוה, אז אולי אפשר לשקול לאפות בלי השמן וּלהוסיף אותו בסוף, וכך יתקבל מאזן בריאותי חיובי בנוסף על הקולינארי, שנראֶה מבטיח.
בדרך להיות סטייק בטטה עסיסי. צילום: ליה צ'סנוקוב
מצרכים:
פרוסות בטטה בכמות הרצויה
שמן זית (כמות נדיבה, אך לא להגזים, הבטטות לא אמורות לשחות בשמן)
שום, פפריקה, סילאן, שום כתוש, קורנית ומלח – כולם לפי טעמכם האישי.
הכנה:
מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית, מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים אותו מעל הבטטות ואופים.