ניסוי הסוכרת הגדול
ניסוי הסוכרת הגדול
אחרי שלימדו אותנו שכדאי לאכול הרבה חלבון (בייחוד לאלו שרוצים לרזות), עולה התהייה האם זה אכן כל כך מיטיב. ולנשים, שלהן מראש יש מסת שריר נמוכה מלגברים, הבעיה יכולה להיות אף יותר בולטת.
מחקרים כבר הצביעו על הקשר בין יותר מדי חלבון ושומן בתזונה לבין עמידות לאינסולין אצל שמנים.
המחקר האחרון שגילה קשר בין פחות מדי חומצות אמינו (אבני הבניין של החלבון) ושיפור המצב הסוכרתי, הקפיצה את הרהורי על יותר מדי חלבונים, למודעות מחודשת.
החוקרים מארה"ב בדקו את השיפור המדהים במצב הסוכרתי אחרי ניתוחי קיצור קיבה והראו קורלציה עם הירידה ברמת חומצות אמינו מסועפות.
הקיבה היא המקום בו מפורקים החלבונים לחומצות האמינו שלהם וכך הם יכולים להגיע ליעדיהם בגוף.
האם זאת הירידה בחלבון, המלווה את הניתוח, שכרוכה עם השיפור במצב הסוכרתי?
ואז נזכרתי ביעילותן של דיאטות מיצי ירקות ודיאטות הצום למיניהן שבוודאי קשורות לירידה בחלבון ובעקיפין גם לירידה בחומצות האמינו שהמחקר הנוכחי קשר לסוכרת 2.
מעניין לציין שבניגוד לחלבון בשרי, חלבון שמקורו בצומח לא היה קשור עם יתר סוכרתיות.
דרך אגב, ההמלצה המקובלת של כ- 60 גרם חלבון ליום אולי אינה חיונית כמו שחשבנו שכן הראו שמימלא רק ה- 30 גרם חלבון הראשונים משתתפים בבניית השרירים בגיל המבוגר.
אז מה דעתכם? רוצים להיות צמחונים ל-3 ימים? קחו לדוגמא את שבוע הצמחונות שמריצים בבריטניה.
אם קיצור קיבה (המקום לעיכול החלבונים) משפר דרמטית את המצב הסוכרתי, כדאי לבחון האם ירידה בתזונת החלבון אכן תתרום לשיפור המצב הסוכרתי של סוכרת 2 (מבוגרים).
שימו לב – ויתור על חלבונים מן החי (בשר, עוף, חלב ומוצריו, דגים וביצים) מלווה גם בפחות קלוריות, אנא השלימו את אותן קלוריות באכילת שקדים, אגוזים או קטניות (לא קמח/עוגות/מתוקים) כך שבשלושת ימי הצמחונות תישמר אותה רמה קלורית בתזונתכם.
לחישוב הקלוריות אפשר להשתמש במד המזון.
אם אתם רוצים לנסות ביחד 3 ימי צמחונות ולבחון את ההשפעה על רמות הסוכר, אנא השיגו אישור מהרופא שלכם והצטרפו לקבוצת "צמחונים ל-3 ימים" הזמינו קרובים וחברים סקרנים ובואו לדבר על זה איתנו.
ומהזוית הפרטית שלי: כמי שכל חייה מתמודדת עם עודף משקל, אני יכולה להעיד שהדיון איתי על תזונה נבונה התמקד תמיד בפחמימות או בשומנים ואילו לחלבונים היה מקום ביציע הכבוד של התזונה, הם לא משמינים ולכן משתלמים בתזונת ההרזיה. אבל אולי זה לא כך?
מעניין לציין גם את האפקט המדהים שהיה להפסקת צריכת מוצרי חלב על מצב הסוכרת האישי שלי – תוך 3 ימים התאזן הסוכר שבמשך השנתיים קודם כל מאמצי לייצבו נכשלו.
תוך שאני כותבת את הפוסט הזה אני נזכרת באחת הדיאטות הכי נוראיות שעשיתי בחיי, שאת נזקיה בעקיפין אני מרגישה עד היום והיא הייתה מבוססת על רק חלבון מן החי, ונדמה לי שלא לעבור 600 קלוריות ליום.
את הדיאטה הזאת עשיתי כשהייתי בבוסטון וזאת במסגרת מחקר מכובד באוניברסיטת MIT. למזלי נכנסתי להריון ונאלצתי להפסיק את ההשתתפות בניסוי אחרי 4 חודשים, אבל אחר כך הוא הופסק כשאחת המשתתפות נפטרה.
אני אוהבת להתבונן על ההיסטוריה הפרטית ולראות שרמזים להתנהלות נכונה קיבלתי כל הזמן אלא שלא תמיד היה לי אופק חשיבה מספיק רחב להכיל אותם בניהול חיי.
לאתר כמוני, חברים לבריאות
תני להם לצפות בהרצאה של גארי יורופסקי: https://bit.ly/GaryYourofsky
אני מטפלת באנשים סוכרתיים בעזרת שיטת קינגסטון הכוללת גם ביצים וגבינה והסוכר יורד ולעתים קרובות המחלה נעלמת לחלוטין. כמובן שלא רק האוכל קובע אלא גם פעילות גופנית ושינה בשעות נכונות המאפשרות את הירידה בסוכר.
מי שלא אוכל מספיק חלבון אכותי מהחי יקלע לחוסרים ובעל כורחו גם יאכל יותר פחמימות משמינות והסוכר יעלה.
סכרת – בסכרת מבוגרים (סוג 2) וויטמין D משפר עמידות לגלוקוז- מפחית רמת סוכר בדם, מצמצם שכיחות סכרת נעורים תלוית אינסולין. אצל חולי סכרת נמצאו רמות נמוכות של ויטמין D בדם.
נמצא כי בלבלב מצויים קולטנים לוויטמין D, לכן קיים קשר בין D והפרשת אינסולין, ובהתאם רמות גלוקוז בדם.
הערה : לאלה עם רמת אינסולין נמוכה נחוץ בנוסף ל- D, נחוץ גם ארגינין – מפעיל ייצור אינסולין.
השמנה – נמצא קשר בין מחסור בוויטמין D והשמנה. הסיבה היא עליה ברמת ההורמון פרא- תירואיד.
במחקר: נמצא אצל 62% מבעלי עודף משקל חוסר ויטמין D, בצרוף לרמה גבוהה של פרא-תירואיד.
שומנים בדם – לוויטמין D יש השפעה על הורדת הטריגליצרידים והכולסטרול בדם.
מינונים מומלצים של ויטמין D, הם באיזור ה 5000 יחידות ליום. חשוב להעלות את רמתו בדם ל 80- 100 ננוגרם למ"ל.
נ.ב בעברית צריך לכתוב סכרת. כך קבע בן יהודה. על משקל: אדמת, צהבת, נזלת
החלב של קינגסטון ב 1930 כאשר ד"ר שטראוס למד שם, היה אורגני. זה היה לפני המצאת האנטיביוטיקה, לפני השימוש בהורמונים, לפני השימוש הנרחב בזבלים כימיים וקוטלי חרקים. הפרות נהנו גם ממרעה טבעי. מה שהשפיע על הרכב החלב ואיכותו.
פרה ישראלית מגיעה לשיא עולמי בתנובת החלב: 12000 ליטר ויותר. אין אפשרות להגיע לשיא כזה ללא שימוש בהורמונים. גם איכות המיספוא נמצאת בירידה מתמדת.
הרגישות לחלב נמוכה מאוד בסקוטלנד לעומת ישראל
החוקרים אקרבלום (Akerblom) ודוש (Dosch) הצביעו בשנת 1992 על אחד מחלבוני החלב כגירוי אפשרי להתפתחות סוכרת נעורים. חלבון זה, אלבומין מנסיוב הבקר,(BSA) מהווה בסה"כ כ-1.4% מכלל חלבוני החלב. אצל חולים בסוכרת נעורים נמצאו נוגדנים כנגד חלבון זה. יתר על-כן, אותם נוגדנים הגיבו גם כנגד תאי הלבלב מייצרי האינסולין.
נ.ב. כדאי לך לקרוא את ספרו של ד"ר אבני "שוטי החלב"
דינה, לפי דעתי יש קשר בין דברי-חלב לבין הסוכרת בשל הלקטוז (סוכר החלב) שלא מתפרק כאשר חסר את אינזים הלקטז שנמצא בגופנו לפירוק הסוכר של דברי-החלב שאנו צורכים. כנראה בשל כך התאזן רמת הסוכר אצלך כאשר הפסקת לאכול את דברי-החלב.