Raw-Food – מנות עיקריות עם עצמה של בריאות
דפנה (דפי) אמון, תנחה ב"אוכלים בריא 8" את סדנת הבישול "Raw-Food – מנות עיקריות עם עוצמה". דפי מנחה סדנאות ומלווה בנושא בריאות ותזונה טבעית מתוך רצון לתת השראה ולעודד בכל אחת ואחד מאתנו את הרצון ליצור. היא מפרסמת כתבות, סרטוני וידאו ומתכונים ומקדמת את יוזמת 'ארוחת פירות אחת ליום', שמעודדת להמיר את אחת מארוחות היום לארוחת פירות.
בימים אלו דפי הוציאה לאור ספר מתכונים טבעונים מלאי חיים להורדה. כל המתכונים בספר הוכנו והוגשו בסדנאות הרו-פוד ובריאות טבעית שהיא מנחה. היצירתיות ברו-פוד היא אין סופית ובסדנת ה"רו-פוד מנות עיקריות עם עוצמה" שהיא תנחה בכנס "אוכלים בריא 8" תלמדו להכין מגוון מנות צבעוניות ופשוטות וגם טכניקות שונות שאתם תוכלו ליישם במטבח שלכם. הרו-פוד הוא מזון מלא חיים ועוצמה. המנות הן ססגוניות, עסיסיות ומשביעות. כחלק מאורח-חיים של בריאות טבעית, המאכלים שנכין יעזרו לך לחוש יותר קלילות וחיוניות, לשפר את מראה העור, להגדיל את יכולת הריכוז והבונוס – להגיע למשקל גוף אידיאלי.
קיבצנו לכם 3 מנות רואו נפלאות של דפנה אמון, שתוכלו כבר להתנסות בהן בבית
גפילטע רואו טבעוני ברוטב מטבוחה
~ 6-8 קציצות ~
אריק ממוצא אשכנזי ואני מזרחי. הוא הביא את ה"גפילטע", אני את המטבוחה וכך נולדה אחת המנות האהובות על כולם, משפחה וחברים.
המצרכים
לגפילטע
1 כוס שקדים/אגוזי-מלך (להשרות לפחות 4 שעות)
3 גזרים מגורדים בפומפייה
1 דף אצת נורי לסושי
חופן כוסברה קצוצה
חצי שן שום
2 כפות מיץ לימון
למטבוחה
4 עגבניות טריות אדומות מאוד
1-2 פלפל אדום מתוק, רצוי מסוג רמירו
1/2 כוס עגבניות מיובשות
2 תמרים
רבע שן שום
מעט פלפל חריף (רשות)
אופן ההכנה
הגפילטע
1. במעבד-מזון מניחים את כל המרכיבים ומפעילים עד שהתערובת טחונה היטב וניתן ליצור ממנה קציצות שלא מתפוררות. המשיכו לטחון עד קבלת המרקם הרצוי.
2. צרים קציצות ומניחים בצלחת הגשה.
המטבוחה
1. במעבד-מזון או בלנדר מכניסים את כל המרכיבים וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד. טועמים ואם צריך מאזנים טעמים.
2. מוזגים מעל הקציצות.
3. מעטרים את המנה עם כוסברה/פטרוזיליה קצוצה, פרוסות לימון דקות עם הקליפה ורצועות פלפל אדום מתוק.
4. הרוטב טעים גם כמטבל, ממרח וליווי המון מנות.
לזניה רואו טבעונית
~ 2-4 מנות ~
הלזניה מקישואים חיים היא אחת הכוכבות של עולם הרוא-פוד. אני לא מכירה אדם שלא התמוגג על טעמה העשיר. שילוב המרקמים והטעמים של צבעי דגל איטליה יוצרים בתוך הפה חוויה בלתי נשכחת.
המרכיבים והמכשור הנדרש
לדפי הלזניה:
מנדולינה
2 זוקיני אורגנים גדולים טריים מאוד
לרוטב האדום:
3-4 עגבניות בשלות מאוד
1/2 כוס עגבניות מיובשות
2 תמרים
1/2 שן שום (לא חובה)
לשכבה הבריאות הירוקה:
2 כוסות נבטי חמנייה
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
1 כוס עלי בייבי תרד / רוקט צעיר
1 גבעול בצל ירוק (מומלץ רק החלק הירוק)
לשכבה הלבנה:
3/4 כוס אגוזי מקדמיה
1 זוקיני בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 כף מיץ לימון
1/2 שן שום (לא חובה)
2-3 עלי בזיליקום
אופן ההכנה
להכנת הדפים:
באמצעות מנדולינה פורסים את הזוקיני דק מאוד לאורכם. מניחים בצד.
להכנת רוטב אדום:
בבלנדר או מעבד מזון מכניסים את מרכיבי הרוטב וטוחנים עד קבלת ממרח סמיך בגוון אדום חזק. מניחים בקערה.
להכנת שכבת הבריאות הירוקה:
במעבד מזון מניחים את כל המרכיבים ומעבדים על פולסים עד כדי קיצוץ גס. להימנע מטחינת-יתר שלא יצאו הרבה נוזלים. מניחים בקערה בצד.
להכנת השכבה הלבנה:
בבלנדר חזק עם מוט דחיפה מניחים את כל מרכיבי הגבינה ומפעילים עד קבלת קרם חלק ויציב.
הרכבת המנה והגשה:
1. על צלחת או בתוך רינג מרובע מניחים שתי שכבות של דפי זוקיני. אחת לאורך והשנייה לרוחב. עליה מורחים 2 כפות רוטב עגבניות.
2. שוב מניחים שתי שכבות של דפי זוקיני לאורך ולרוחב. הפעם מורחים 2 כפות שכבה לבנה
3. שוב מניחים שתי שכבות של דפי זוקיני לאורך ולרוחב. עליה מסדרים שכבה בריאות ירוקה עבה
4. שוב מניחים שתי שכבות של דפי זוקיני לאורך ולרוחב. עליה שכבת רוטב אדום.
5. שוב דפי-זוקיני לאורך ולרוחב ומעל שכבה לבנה. ומסיימים עם שכבה לבנה.
6. מעל מעטרים בנבטוטי בזיליקום.
7. כמובן שאפשר לשנות את סדר השכבות, לערבב שכבות ופשוט להתפרע.
עוגת גזר רואו טבעונית
~ רינג בקוטר 15 ס"מ ~
יש דבר כזה עוגה בחמש דקות הכנה בלבד! והסוד הוא שלא צריך לאפות אותה – היא פשוטה ומושלמת בדיוק כפי שהיא.
המרכיבים
3-4 גזרים מגורדים
1 כוס אגוזי פקאן (להשרות לפחות 4 שעות)
1/2 כוס תמרים מגולענים
1 כפית שטוחה קינמון
1 פרוסת ג'ינג'ר דקה
מעט גרידת תפוז
אופן ההכנה
1. במעבד-מזון מניחים את כל המרכיבים וטוחנים עד קבלת עיסה אחידה ואוורירית. הימנעו מטחינת יתר. השאירו מרקם גס.
2. הניחו רינג בקוטר 15 ס"מ על מעמד עוגה בגודל המתאים.
3. הדקו את העוגה בתוך הרינג.
4. שולפים את הרינג
5. מפזרים מעט אבקת קוקוס ומגישים.
6. ניתן גם להכניס את העוגה למייבש-מזון כשעתיים לפני ההגשה על חום של 46 מעלות, לקבלת תחושה חמימה והקפצת הטעמים.
7. העוגה נשמרת מצוין במקפיא.