"חמש עונות במטבח - בישול טבעוני ברוח הזן" - אביטל סבג
גלידת אסאי חורפית
המצרכים הדרושים להכנת 2 ליטר גלידה:
200 גרם אסאי, קפוא
500 גרם פפאיה
10 תמרים ללא חרצן
כוס דובדבנים קפואים
5 כדורי כלורלה
2 כפות שמן קוקוס
10 קוביות קרח
ליים ללא הקליפה
כוס קשיו מושרה כ-10 שעות במים רגילים
אופן ההכנה:
לטחון בבלנדר ולהגיש.
שניצלוני טופו קדיתא
התשובה הטבעונית לשניצל בשדרוג אמיתי
המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
200 גרם טופו אורגני
כוס קמח חומוס מתובל (קארי,כמון,פפריקה)
4 עגבניות
כף ג'ינג'ר מגורר
מיץ מלימון 1
כף שמן זית
3 כפות רוטב סויה אורגני
נייר אפיה
אופן ההכנה:
1. חותכים את הטופו לקוביות בעובי 2×4 ס"מ.
2. מעבירים לקערה יחד עם רוטב הסויה וחצי כוס מים למשך רבע שעה.
3. מקמחים את רצועות הטופו בקמח חומוס מתובל.
4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, מסדרים את הטופו בתבנית אפיה מעל נייר אפיה.
5. אופים למשך 20 דקות.
6. מכניסים למעבד מזון את העגבניות הטריות והתבלינים ושמן הזית,מסדרים בצלחת 2 כפות מהרוטב ומעל שני שניצלונים ומגישים עם עיטור עירית או ירוק אחר שבנמצא.
גבינת אגוזים, עגבניות וג'ינג'ר
המצרכים הדרושים להכנה של 100 גרם ממרח:
2 כוסות עגבניות מיובשות
כוס קשיו או אגוזי מלך
4 כפות שמן זית
חצי כוס מים
כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 שיני שום
בצל
אצבע ג'ינג'ר טרי כולל הקליפה
מיץ מחצי לימון סחוט
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים וטוחנים עד לקבלת מרקם רצוי…
זהירות ממכר!
צילומי האוכל: מיכל לנרט, לקוח מתוך הספר "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן", אביטל סבג, היוצא לאור בינואר 2014 בהוצאת גפן בית הוצאה לאור, ירושלים