החומוס של המומחים: מתכון לחומוס ביתי, בריא וקל להכנה
מתכון לחומוס ביתי שהוא לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל ומינרלים חיוניים.
עם גרגירי חומוס מבושלים, טחינה גולמית מסורתית ותיבול מדויק, מתקבל ממרח טעים ובריא, שמתאים לא רק כתוספת, אלא גם כארוחה מזינה בפני עצמה – במיוחד כשמשלבים אותו עם ירקות טריים או פיתה מחיטה מלאה.
והכי חשוב: אתם שולטים על כל המרכיבים, ללא חומרים משמרים, שמנים מזיקים או תוספות מלאכותיות שמזיקות לבריאות.
למתכוני בריאות נוספים לממרחים ביתיים על בסיס קטניות:
פאבה יוונית מסורתית מאפונה צהובה
חומוס מעדשים כתומות של השף צחי בוקששתר
מתכון לחומוס ביתי, בריא וקל להכנה
מצרכים לכ-3-4 אנשים:
כוס גרגרי חומוס יבשים
½ כוס טחינה מסורתית
שן שום
כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
מיץ מלימון אחד
2 ליטר מים
לקישוט: כף שמן זית, חופן צנוברים וחופן פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
תחילה שטפו היטב את גרגרי החומוס והעבירו לקערה.
הוסיפו לקערה ½ כפית סודה לשתייה והרבה מים.
השרו למשך 10-12 שעות בטמפרטורת החדר.
לאחר מכן, סננו את המים ושטפו שוב את הגרגרים היטב.
העבירו את הגרגרים לסיר מלא במים, הוסיפו ½ כפית סודה לשתייה והביאו לרתיחה.
הסירו את הקצף שנוצר, הנמיכו את הלהבה ובשלו למשך כ-1.5–2 שעות, עד שהגרגרים מתרככים מאוד.
שמרו בצד ¼ כוס ממי הבישול וסננו את השאר.
במעבד מזון טחנו 2 כוסות מגרגירי החומוס המבושלים עם מיץ לימון, שום כתוש ומלח, עד שיתקבל מרקם של משחה.
הוסיפו את הטחינה והמשיכו לטחון.
מזגו בהדרגה את מי הבישול ששמרתם, עד שהחומוס הופך לחלק, קטיפתי ואוורירי.
טעמו, ותקנו תיבול במידת הצורך.
הגישו את החומוס בצלחת שטוחה, וקשטו בגרגירי חומוס מבושלים, זילוף של טחינה גולמית, כף שמן זית, פטרוזיליה טרייה קצוצה וצנוברים.

זלפו מעט טחינה מעל והגישו לשולחן. צילום: הדס ניצן


