Briaa_Nov_Fly
Briaa_Nov_Fly

החומוס של המומחים: מתכון לחומוס ביתי, בריא וקל להכנה

מאת: המתכון באדיבות חברת "אחוה" - יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל
זמן קריאה: < 1 דקה
כשאתם קונים חומוס מוכן הוא אולי טעים, אבל לרוב עמוס במלח, שמן ותוספות פחות מומלצות. בגרסה הביתית הזו, אתם מקבלים את כל היתרונות הבריאותיים של גרגירי החומוס והטחינה, בלי כל מה שלא צריך. התוצאה? טעם עשיר ומלא, ואפס פשרות על הבריאות. מושלם לילדים, לספורטאים ולכל מי שמחפש חלבון ושובע בלי לוותר על טעם

החומוס של המומחים: מתכון לחומוס ביתי, בריא וקל להכנה. צילום: הדס ניצן

Briaa_Nov_IN

מתכון לחומוס ביתי שהוא לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל ומינרלים חיוניים.

עם גרגירי חומוס מבושלים, טחינה גולמית מסורתית ותיבול מדויק, מתקבל ממרח טעים ובריא, שמתאים לא רק כתוספת, אלא גם כארוחה מזינה בפני עצמה – במיוחד כשמשלבים אותו עם ירקות טריים או פיתה מחיטה מלאה.

והכי חשוב: אתם שולטים על כל המרכיבים, ללא חומרים משמרים, שמנים מזיקים או תוספות מלאכותיות שמזיקות לבריאות.

למתכוני בריאות נוספים לממרחים ביתיים על בסיס קטניות:

פאבה יוונית מסורתית מאפונה צהובה

חומוס מעדשים כתומות של השף צחי בוקששתר

ממרח עדשים שחורות ואגוזי מלך

מתכון לחומוס ביתי, בריא וקל להכנה

מצרכים לכ-3-4 אנשים:

כוס גרגרי חומוס יבשים

½ כוס טחינה מסורתית

שן שום

כפית סודה לשתייה

½ כפית מלח

מיץ מלימון אחד

2 ליטר מים

לקישוט: כף שמן זית, חופן צנוברים וחופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

תחילה שטפו היטב את גרגרי החומוס והעבירו לקערה.

הוסיפו לקערה ½ כפית סודה לשתייה והרבה מים.

השרו למשך 10-12 שעות בטמפרטורת החדר.

לאחר מכן, סננו את המים ושטפו שוב את הגרגרים היטב.

העבירו את הגרגרים לסיר מלא במים, הוסיפו ½ כפית סודה לשתייה והביאו לרתיחה.

הסירו את הקצף שנוצר, הנמיכו את הלהבה ובשלו למשך כ-1.5–2 שעות, עד שהגרגרים מתרככים מאוד.

שמרו בצד ¼ כוס ממי הבישול וסננו את השאר.

במעבד מזון טחנו 2 כוסות מגרגירי החומוס המבושלים עם מיץ לימון, שום כתוש ומלח, עד שיתקבל מרקם של משחה.

הוסיפו את הטחינה והמשיכו לטחון.

מזגו בהדרגה את מי הבישול ששמרתם, עד שהחומוס הופך לחלק, קטיפתי ואוורירי.

טעמו, ותקנו תיבול במידת הצורך.

הגישו את החומוס בצלחת שטוחה, וקשטו בגרגירי חומוס מבושלים, זילוף של טחינה גולמית, כף שמן זית, פטרוזיליה טרייה קצוצה וצנוברים.

מתכון לחומוס ביתי. צילום: הדס ניצן

זלפו מעט טחינה מעל והגישו לשולחן. צילום: הדס ניצן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו