מתכון לחג: מרק דלעת קר
מאת: המתכון באדיבות BEKO - מותג מכשירי החשמל לבית
זמן קריאה: < 1 דקה
הדלעת מסמלת את אחת מברכות החג, ואכילתה מברכת אותנו גם בהרבה יתרונות בריאותיים.
מלבד היותה עשירה בסיבים תזונתיים, היא מכילה בטא קרוטן המסייע לשמור על בריאות העור, הראייה ומערכת החיסון.
בנוסף מקושר הבטא קרוטן להפחתת הסיכון לסרטן ומחלות לב.
מתכון מרק דלעת קר, הוא מתכון טעים, מרענן ובריא לפתיחת ארוחת החג.
למתכוני דלעת נוספים:
מתכון מרק דלעת קר
מצרכים:
600 גרם דלעת
400 גרם גזר
בצל
שורש כורכום טרי
15 גרם שמן זית
מיץ מ-2 תפוזים
5 גרם אבקת כורכום
מלח
פלפל
הוראות הכנה:
קלפו וחתכו את הירקות (הדלעת, הגזר, הבצל ושורש הכורכום)
טגנו קלות את הבצל והוסיפו את שאר הירקות החתוכים
הוסיפו מים עד לכיסוי מלא והרתיחו למשך 10 דקות
הוסיפו מיץ תפוזים
עכשיו נשאר רק לטחון את המרק, לתבל במלח, פלפל ואבקת כורכום ולהגיש קר.
בתיאבון!