מתיקות טבעית: כרובית וירקות שורש בתנור
גלו דרך מושלמת להכניס יותר ירקות לתפריט היומי שלכם, כמו כרובית ובצל סגול, בלי להתפשר על הטעם או ההנאה.
הודות לשילוב בין הבטטה, הגזר והבצל הסגול, המתכון יוצא טעים ומתקתק שתצטרכו להישבע שלא הוספתם דבש או סוכר.
תוך שעה בלבד, תוכלו להגיש לשולחן מנה שהיא לא רק טעימה להפליא, אלא גם מזינה ומחזקת את הגוף.
למתכוני בריאות נוספים של ירקות בתנור:
5 גוונים של ירקות בתנור – רטטוי
מתכון כרובית וירקות שורש בתנור
מצרכים:
חבילת מיני כרובית קפואה (600 גרם)
1 בטטה
2 גזרים
1 בצל סגול
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל, לפי הטעם
הוראות הכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות.
קלפו את הגזרים, הבצל והבטטה וחתכו לקוביות.
ערבבו בקערה עם 3 כפות שמן זית, פלפל ומלח לפי טעמכם.
העבירו לתבנית עם נייר אפייה והכניסו ל-30 דקות לתנור.
בינתיים הוציאו את הכרובית מהמקפיא והניחו בקערה על מנת שתפשיר.
הוסיפו לקערת הכרובית 3 כפות שמן זית, פלפל ומלח לפי טעמכם וערבבו היטב.
בתום 30 הדקות, הוסיפו לתבנית שבתנור גם את הכרובית והמשיכו את האפייה למשך חצי שעה נוספת, עד שכל הירקות מתרככים.
הוציאו, העבירו לקערה, ערבבו היטב והגישו כמעין סלט בקערה.
הצעת הגשה. צילום: גת וייס