Bari15_Fly
Bari15_Fly

מתוק אמיתי

מאת: קארונה ירון, מנחת סדנאות ניקוי גוף ותזונה נקייה מרעלים ומייצרת שוקולד בריא חי
זמן קריאה: 2 דקות
לא חייבים לחכות ליום שבת בשביל להתפנק על קרפ צרפתי משובח, בטח לא כשמכינים אותו מתערובת של 3 קמחים נטולי גלוטן ובלי טיפה אחת של חלב וסוכר מעובד. הנה המתכון

עלייה ברמות הסוכר גורמת להזדקנות, בסופו של דבר. צילום: 123RF

SmartKish_In

כשאנחנו אוכלים סוכר לבן וגם כשאנחנו אוכלים סוכר חום גופנו משתוקק לקנה השלם היות והסוכר הוא רק חלק קטן ממנו. כשאנחנו מחליפים סוכר בסוכרזית אנחנו מעמיסים על הכבד רעלים שהוא לא יודע איך להתמודד איתם. תרשו לי להציע לכם 5 מתוקים שהגוף שלכם יאהב הרבה יותר, בייחוד אם תכינו מהם קרפ טעים.

מולסה

מולסה זה מה שנשאר לאחר זיקוק הסוכר מהקנה או הסלק. מכילה מים, סוכר ומינרלים רבים: ברזל, מנגן, סידן, אבץ, נחושת, כרום, אשלגן ומגנזיום. ממש תוסף מינרלים מרוכז. מתוק ולא ממש טעים כפי שהוא ולכן טוב לבישול ואפייה.

לתת אורז מלא

מתוק מעולם המקרוביוטיקה. את הלתת מפיקים מאורז מלא. כלומר מתקבל סוכר שגדולתו בפחמימות המורכבות שמשחררות לזרם הדם סוכר באיטיות ובהדרגתיות אל הדם. מתוק, טעים ויקר.

סילאן תמרים

מיץ המופק על ידי בישול וסחיטה של התמרים. מכיל סידן וברזל וויטמינים מקבוצות A,B,C וגם מגנזיום וסיבים תזונתיים. שימו לב שאינכם קונים סילאן בתוספת סוכר. מתוק, טעים וזול יחסית.

דבש לא מחומם

דבש לא מחומם הוא מקור נפלא לחומרים אנטי ויראליים ואנטי בקטריאליים. בימינו כדאי לקנות מכוורנים שאתם סומכים עליהם, שאינם מאכילים את הדבורים במי סוכר אלא נותנים להן להתאמץ בהשגת צוף. לפי הרפואה האיורוודית דבש מחומם משנה את תכונותיו והופך ל"רעיל". מתוק וטעים.

סירופ מייפל

מופק משרף עץ האדר, בדרך כלל בקנדה, ארץ מוצאו. בעל ערך קלורי נמוך למרות טעמו המתוק הנפלא. עשיר במגנזיום, אבץ, סידן ואשלגן. יקר ומפנק.

בימי שבת בבוקר, כשאינני מעבירה סדנת ניקוי במצפה אלומות, בעלי הצרפתי מכין לי קרפ ואז אני מרגישה הכי יום שבת בעולם. את הבלילה לקרפ הוא מכין מתערובת קמחים ללא גלוטן שאני מערבבת בצנצנת אחת: אמרנט, קינואה, כוסמת ותירס.

אז איך מכינים קרפ טעים ובריא ללא גלוטן וללא סוכר מזיק?

חומרים:

כוס חלב שקדים
(יודעים איך מכינים חלב שקדים? לוקחים כוס שקדים מושרים ולא קלופים עם שלוש כוסות מים, מבלנדרים ומסננים. אפשר גם להשתמש בשקדיה ולקצר את התהליך)

כוס קמח ללא גלוטן (או תערובת של מספר קמחים)

ביצת חופש אורגנית

קורט מלח הימלאיה.

איך מכינים?

מערבבים עם טורף ביצים את כל החומרים בקערה. בינתיים משמנים מחבת טובה עם טיפת שמן קוקוס ונותנים לשמן להתחמם. יוצקים מהבלילה כמות של מצקת מרק לכל קרפ.

אנחנו בדרך כלל מתחילים בקרפ עם אבוקדו ומלח ומסיימים בקרפ עם שקדיה ומייפל.  אפשר כמובן לצ'פר את הקרפ עם פירות העונה.

 

לאתר של קארונה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. מיכל

    קארונה, את צריכה להתבייש כאשר את ממליצה לאנשים לחתוך איברים של יצורים חיים, לגרוס תינוקות למוות ולשסף גרונו לאמהות (=אכילת ביצים).

    כוורנים הם גזענים אשר מנצלים וחונקים למוות בעלי-חיים שלא עשו להם כלום.

    ממליצה לכולם לראות את ההרצאה של גארי יורופסקי ולהוריד את מפלס האלימות בחייהם:
    https://bit.ly/GaryYourofsky

  2. שרון

    קארונה,תודה על מתכון מתוק וסריקה מענינת של מוצרים.
    מיכל,את יכולה להיות טבעונית גאה ואינך מוכרחה לקבל את עצותיהם של מי שאיננו כמוך,אבל להיות תוקפנית מילולית כלפי אחרים זה מאוד לא מנומס.

  3. דוד קורש

    צריך לקרב אנשים בצורה יותר עדינה.
    לא כל אחד מודע לזוועות שבעלי החיים עוברים.

    ההרצאה של גארי היא חובה לכל אדם.
    חג שמח