משהו להצטנן איתו
מרק רואו, כלומר כזה שלא עבר בישול וחימום, הוא האופציה הכי מתקבלת על הדעת לימים לוהטים של אמצע הקיץ; הוא קל, משביע, צונן, מרענן, מרווה וכמובן מזין.
כל המרקים שמייד תראו הם פשוטים ומהירי הכנה ומצרכיהם קלים להשגה.
מרקי הרואו טעימים באופן מיוחד וכל מה שנדרש להכנתם הוא טחינת המרכיבים בבלנדר בתוספת מים ותבלינים. המרקים הללו קלים יותר לעיכול ממזון מוצק, מועילים באופן מיוחד לאלה עם קשיי עיכול ולאלה המתאוששים ממחלה.
שתיית המרקים תספק לגוף ערכי תזונה חיוניים רבים ותצרוך אנרגיה מועטה ממערכת העיכול. הארנגיה המשתחררת תופנה לריפוי, לאיזון, להחלפת תאים ישנים, לבנייה של תאים חדשים, ולהפחתת משקל עודף.
רוב המרקים טובים ביותר לאכילה ביום הכנתם. יש להקפיד על טריותם וטעמם במידה וצורכים אותם ביום למחרת.
מרק פטריות 2 מנות
1/2 כוס מים
1/4 כוס חמאת שקדים
11/2 כוסות פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
כף רוטב סויה טבעי אורגני
מלח ים אטלנט
4 כפות פטריות קצוצות
הכנה:
לטחון בבבלנדר את חמאת השקדים והמים.
להוסיף את הפטריות הקצוצות והמלח ולהמשיך לטחון עד לקבלת מרקם חלק.
להוסיף את 4 כפות הפטריות הקצוצות ולהגיש
בורשט מרק סלק 4 מנות
1 כוס שקדים מושרים ללילה ושטופים במי ברז
2 כוסות מים
3 ראשי סלק, מקולפים וחתוכים לפיסות קטנות
1/4 כוס עלי שומר קצוצים
1 כוס עלי כרוב קצוצים דק
1 שן שום
2 כפות שמן זית
הכנה:
לטחון שקדים ומים בבלנדר.
להעביר דרך שק גבינה לקבלת החלב ולהניח לתוך קערה גדולה.
להוסיף את יתר המרכיבים לחלב השקדים ולטחון בבלנדר. להגיש עם זילוף שמן זית מלמעלה
מרק אספרגוס קרמי 4 מנות
1/2 כוס אגוזי מלך, מושרים ל 2- 3 שעות ושטופים במי ברז
3 כוסות אספרגוס קצוץ ( ללא החלק התחתון הקשה)
2 כוסות מים
3 גבעולי סלרי חתוכים לשלושה שלישים
מלח ים אטלנטי
הכנה:
להניח אספרגוס בקערה גדולה.
לאחד את יתר המרכיבים לבלנדר ולטחון
לצקת את על האספרגוס הקצוץ ולהגיש.
מרק גזר וג'ינג'ר 3 מנות
11/2 כוסות גזר קצוץ לקוביות קטנות
1 כף מיסו לבן
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 שן שום
2 כוסות מים
הכנה:
להניח 3/4 כוס גזר בקערה.
לאחד את יתרת הגזר עם יתר המרכיבים בבלנדר ולטחון עד לקבלת מרקם חלק.
לצקת את התוכן על הגזר הקצוץ.
מרק סלרי ואבוקדו 2 מנות
4 גבעולי סלרי קצוצים
כוס מים
1 אבוקדו קטן
מיץ מלימון אחד
חופן עלי כוסברה קצוצים
מלח ים אטלנטי