מרק קישואים עשיר בטעמים ודל בפחמימה
לא חייבים תפוחי אדמה או הסמכה בשביל מרק עשיר וטעים.
המרק הבא מתאים במיוחד לאנשים שמעוניינים לאזן את רמות הסוכר בדם או לכאלה שאימצו תזונה דלת-פחמימה.
כל הסיר כולו מכיל כ-545 קלוריות, 82 גרם פחמימה, 21 גרם שומן, 20 גרם סיבים ו-19.5 גרם חלבון.
למתכוני בריאות נוספים של מרקים:
מתכון מרק קישואים עשיר בטעמים ודל בפחמימה
מצרכים:
1-2 קישואים
4 זוקיני
כרישה (החלק הלבן)
שורש סלרי לא גדול
שורש פטרוזיליה
צרור שמיר (כמה שיותר טרי, יותר טוב)
2 שיני שום
חצי לימון סחוט
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
כפית מלח (גדושה)
עוד תבלינים אפשריים: חוויאג' למרק, צ'ילי חריף, כמון או כורכום.
הוראות הכנה:
פורסים את הכרישה לפרוסות ושוטפים היטב במסננת.
חותכים את הקישואים בצורה גסה.
קולפים וחותכים את השום והשורשים.
בסיר בינוני מחממים שמן זית.
מוסיפים את השורשים ומטגנים למשך 2-3 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את הכרישה ומטגנים עוד 4-5 דקות
ולסיום שלב הטיגונים – מוסיפים את השום והקישואים ומטגנים שוב למשך 4-5 דקות.
מוסיפים לסיר ליטר וחצי מים רותחים (מי שמעוניין במרק סמיך, יכול להוסיף פחות מים).
מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות, עד שהשורשים הופכים רכים.
ניתן לצפות כאן בהכנת המתכון:
רוצים לפגוש את בתיה אלימלך וללמוד על התזונה המתאימה לסוכרתיים?
אנחנו מזמינים אתכם להגיע לכנס "לנצח את הסוכרת" שיתקיים ב-24.3 בתיאטרון גבעתיים.
גולשי EatWell זכאים ל-30 ש"ח הנחה בהקלדת קוד קופון: 1313
לפרטים והרשמה כנסו לאתר כנס "לנצח את הסוכרת".
רוצים להרשם לסדנת הבישול הדיגיטלית של בתיה אלימלך עבור סוכרתיים?
השאירו את פרטיכם בטופס מטה לפרטים נוספים.