מרק כתום מתובל
מאת: תום מטבח משמח
זמן קריאה: < 1 דקה
מרכיבים
בצל קטן
2-3 שיני שום
בטטה
3 גזרים
דלורית קטנה / דלעת
כפית כורכום, כפית קארי, מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית
הכנת המרק
לקלוף ולקצוץ בצל ושום.
לחמם שמן זית בסיר גדול, ולטגן את הבצל והשום יחד עם מלח, פלפל, כורכום וקארי למספר דקות. בינתיים לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות: גזר, בטטה, דלעת / דלורית
להוסיף לסיר ולהמשיך לטגן למספר דקות תוך כדי ערבוב.
להוסיף מים עד לכיסוי, להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה כחצי שעה עד להתרככות.
לטחון בבלנדר מוט / בלנדר.
לשים לב שהמרקם לא דליל מדי או סמיך מדי, להוסיף מים במקרה הצורך.
המתכון באדיבות תום מטבח משמח.