Triterra_Reishi_fly
Triterra_Reishi_fly

מרק כרובית ושום

מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל ובישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
barimax1125_IN

חומרים:

1 בצל יבש גדול חתוך קטן
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
שיני שום מראש שום שלם, קלופות וחתוכות לחצאים
500 גרם כרובית
2 כפות שיבולת שועל
מעט פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים
2 כפות ממרח מיסו בהיר (אפשר להשיג בחנויות טבע או בחנויות אסייתיות)

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן זית עם המלח עד שהוא הופך שקוף.
2. מוסיפים את שיני השום והכרובית (מחולקת לחלקים קטנים ואחידים עד כמה שאפשר), ומכסים במים עד הסוף.
3. מוסיפים את שיבולת השועל, מתבלים בפלפל הלבן ובאגוז המוסקט ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים על אש קטנה כ – 20 דקות או עד שהכרובית רכה.
5. מרסקים את המרק.
6. מוציאים מהמרק כוס נוזלים, מוסיפים את המיסו ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.
7. מחזירים את התערובת שנוצרה חזרה לתוך הסיר, מוסיפים את הבצל הירוק (אפשר להוסיף גם אפונה ירוקה קפואה), מכסים וממתינים כ – 5 דקות.
8. מומלץ להגיש בתוספת קרוטונים מקמח מלא (אפשר גם בהכנה ביתית – לחתוך פרוסת לחם לקוביות ולשים בתנור או בטוסטר אובן למשך 10 דקות על חום בינוני נמוך).

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו