Bari15_Fly
Bari15_Fly

מרק ירוק-ירוק

מאת: אורי מאיר צ'יזיק, מומחה להיסטוריה של התזונה
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

מרק ירוק-ירוק

מרק ירוק, עשיר מאוד בטעם וברכיבים תזונתיים חיוניים. המרק מורכב מירקות העונה ומעלים ירוקים שאפשר למצוא בחורף בשווקים ובשדות.

רכיבים:

ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים
2 שומר חתוך לקוביות
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
חבילת תרד
½ צרור שמיר
½ צרור כוסברה
1 יח' תפוח אדמה
¼ כוס שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1.     מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהשמן והמלח לסיר ומכסים במים.

2.     מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה.

3.     מערבלים לעיסה אחידה באמצעות בלנדר מוט או מעבירים לטחינה במעבד מזון.

4.     מוסיפים את שמן הזית והמלח ומגישים לשולחן.

ניתן לשלוט בסמיכות המרק על-ידי שליטה בכמות המים שמוסיפים לו.

מרק זה אפשר להכין גם עם עלים ירוקים מלוקטים מן הבר.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו