מרק גספצ'ו עגבניות מרענן
הגספצ'ו מצוין לימים חמים כשאין חשק לאוכל חם.
המרק אינו מבושל, מה שמשמר את הטעמים הטריים של המרכיבים ואת הערכים התזונתיים.
למרק זה מומלץ להשתמש בעגבניות מזן מגי, הידועות בטעמן המיוחד שמשלב מתיקות עם חמיצות.
למתכוני מרקים קרים נוספים:
מתכון למרק גספצ'ו עגבניות מרענן
מצרכים:
6 עגבניות מזן מגי
1 פלפל אדום
1 מלפפון קלוף
שן שום כתושה
חצי בצל סגול קלוף
2 פרוסות לחם מלא (ללא הקרום)
רבע כוס שמן זית
חצי לימון
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
תוספות לפיזור לפני הגשה:
בצל שאלוט קצוץ דק
מלפפון קלוף וחתוך לקוביות קטנות
5 זיתים שחורים קצוצים דק
פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
קחו סכין חדה וחרצו איקס בעגבניות.
הניחו אותן בקערה, שפכו עליהן מים רותחים והמתינו כמה דקות.
הסירו את קליפות העגבניות, חצו אותן, והוציאו את הגרעינים בעדינות.
הכניסו אותן למעבד מזון יחד עם המלפפון, הפלפל, השום, הבצל והלחם.
הפעילו את המעבד, והוסיפו שמן, מיץ מחצי לימון, פלפל ומלח, עד שמתקבלת מחית חלקה.
צננו את התערובת במקרר.
הגישו בקעריות שקופות ופזרו מעל את התוספות.