מרק בריא של מסעדה: ירקות שורש, עגבניות וזעתר
מנהג בריא הוא להחזיק תמיד ירקות שורש בבית.
מלבד סגולותיהם הבריאותיות, הם נשמרים זמן רב יותר מאשר ירקות רגילים ותמיד אפשר להכין מהם מרק טעים ובריא.
השף גדי אולשנסקי אוהב לשלב אותם במרק עם זעתר ועגבניות, ולהגיש את התוצאה הטעימה להפליא במסעדת סומאק – מסעדת שף גלילית כשרה.
את המתכון הנהדר הזה הוא חושף כעת גם בפנינו.
למתכוני מרקים נוספים:
מתכון מרק ירקות שורש, עגבניות וזעתר
מצרכים:
2 יחידות שורש סלרי
2 יחידות שורש פטרוזיליה
3 גזרים
2 תפוחי אדמה
בצל גדול
5 שיני שום
10 עגבניות בשלות קלופות
4 ענפי זעתר בר
2 ליטר ציר ירקות
פלפלים חריפים
לתיבול: כף פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס ומלח – לפי הטעם
הוראות הכנה:
לחתוך את ירקות השורש לקוביות ולאדות אותם בסיר עם מעט שמן זית שחומם מראש.
להוסיף את העגבניות ומיד אחריהן את ציר הירקות.
לבשל כשעה וחצי על אש קטנה עד שהכל מתרכך.
להוסיף את התבלינים ואת עלי הזעתר ולהשאיר על האש ל-10 דקות נוספות.
באמצעות מוט בלנדר טוחנים את המרק ומגישים עם עלי זעתר מלמעלה לקישוט.