מרק בטטה ועדשים כתומות
מאת: אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית
- נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
מרק מתקתק ובריא שפשוט כל כך להכין.
המרק עצמו אינו מכיל שמן בכלל, אך אם תוסיפו לו שמן זית בסוף הבישול, תוכלו לסייע לגופכם לספוג בצורה טובה יותר את הבטא קרוטן שבבטטה ובעדשים הכתומות.
לעוד מתכונים בריאים של מרקים:
מתכון מרק בטטה ועדשים כתומות
מצרכים ל-4 מנות:
בצל בינוני
בטטה בינונית
כוס עדשים כתומות
כף רסק עגבניות
חצי כף מלח הימלאיה או herbamare
מעט פלפל שחור טחון
הוראות הכנה:
משרים את העדשים במים למשך שעה, ומחליפים את המים מספר פעמים עד שיוצאים נקיים.
קוצצים דק את הבצל, קולפים את הבטטה וחותכים אותה לקוביות קטנות.
מאדים את הבצל בסיר ללא שמן עד להשתקפותו.
מוסיפים את קוביות הבטטה, את העדשים ואת רסק העגבניות.
מערבבים הכל יחד, מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מתבלים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים למשך כחצי שעה עד שהבטטה מתרככת.
צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית