מסבחה של שף: חומוס עם ירקות מוקפצים
מה הקשר בין מעשים טובים ומסבחה?
במסגרת יום מעשים טובים, אשר מתקיים ב-18 במרץ ביוזמת עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון, ייערכו אלפי פעילויות התנדבות ברחבי הארץ.
במהלך היום, צפויים להשתתף מיליוני אנשים, כולם תחת המסר המאחד: "מרגיש טוב לעשות טוב".
כחלק מהיוזמה, גם השנה השף שאול בן אדרת מצטרף לפעילות משמעותית במיוחד.
הוא מגיע ל"עמותת לשובע", שם הוא יבשל יחד עם מילואימניקים ארוחת גורמה, אשר תהיה מבוססת על חומרי גלם פשוטים וזמינים, במטרה להעניק לנזקקים ארוחה חמה ומזינה.
אחד המתכונים הייחודיים שיככבו באירוע הוא מסבחה ירקות – גרסה חמה, עשירה בטעמים ומזינה.
המתכון המלא מחכה לכם מטה!
לגרסאות נוספות של חומוס בריא וטעים:
מנת חומוס עם טוויסט מיוחד ובריא: חומוס גוואקמולי
חומוס הומייד – מתכון מפורט במיוחד
מתכון לחומוס מסבחה עם ירקות מוקפצים
מצרכים ל-4 מנות:
למסבחה:
2 כוסות של חומוס מבושל, רך מאוד וחם!
כוס מים מהבישול של החומוס
חצי כוס טחינה גולמית
4 כפות של מיץ לימון
חצי כף שמן שומשום
רבע כפית מלח
רבע כפית כמון
לירקות:
2 שיני שום פרוסות
8 יחידות אספרגוס
8 פטריות מסוג שמפניון
חופן של פטריות שמגי
8 פטריות מסוג פורטובלה
4 זוקיני פרוסים
חצי כוס אפונים או אדממה
חופן אפונת שלג או שעועית
2 כפות שמן זית
פלפל ומלח – לפי הטעם האישי
הוראות הכנה:
תחילה, ערבבו את כל המצרכים למסבחה ושמרו במקום חמים, עד להגשה.
בינתיים, חממו שמן זית במחבת, והקפיצו בה את כל הירקות למשך כ-3 דקות.
כעת אפשר להתחיל בהרכבת המנה: בכל צלחת הגשה הניחו 5 כפות מהמסבחה, ומעל – 5 כפות מהירקות המוקפצים.
לסיום, ניתן לקשט בטפטופים של שמן זית ולפזר מעל אגוזים קלויים.