ממרח עדשים בטעם כבד קצוץ
מאת: שני ריף-פרופסורסקי, נטורופתית.
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
2 כוסות עדשים מבושלות (עדיף לאחר הנבטה)
2 כפות גרגרי לציטין
1 בצל מטוגן קלות במעט שמן זית
70 גרם אגוזי מלך
לתיבול לפי הטעם:
רוטב סויה איכותי (ללא מונוסודיום גלוטמט)
פלפל שחור טחון טרי
שום כתוש טרי
כמון
כורכום
פטרוזיליה
ריחן
מרווה
רוזמרין
(עדיף להשתמש בעשבי תיבול טריים, אך ניתן להשתמש גם במיובשים)
ועוד כיד הדמיון הטובה
אופן הכנה:
מערבלים את כל החומרים יחד במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד, חלק יותר או גבישי יותר לפי הטעם.
מגישים כמטבל עם רצועות של ירקות או עם קרקרים מקמח מלא, או כממרח על לחם מלא.