Liat_Fly
LiveWell_Fly

מיני-קאפקייק שוקולד כפול

מאת: פיליס גלזר
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

מיני מנה מתוקה ומדודה שמתאימה במיוחד לילדים לבית הספר או לנשנוש, אך גם לשומרי משקל ודיאטות ללא חלב או ביצים.. רסק תפוחים לא ממותק, ביתי או קנוי, ואפילו הסוג לתינוקות, משמש כתחליף שומן מוצלח, והשוקולד הכפול מקנה טעים שוקולדי עשיר.

מצרכים:

כ- 24 מיני- קאפקייק או 12 קאפקייק בגודל רגיל
70  גרם שוקולד 70% מומס
1  כוס תחליף חלב, רצוי חלב אורז-שקדים
2  כפיות חומץ תפוחי עץ
2/3  כוס סוכר קנים
1/4 כוס רסק תפוחי עץ
1  כפית וניל
1 כוס קמח 70% או קמח כוסמין
1/3 כוס קקאו
3/4 כפית אבקת סודה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור ל-180 מעלות. מסדרים מנג'טים בתבנית ל-12 מיני – מאפין.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל ושמים בצד.
2. בקערה אחת מערבבים את החלב עם החומץ ומשהים 5 דקות. בוחשים פנימה את הסוכר, הרסק, הווניל והשוקולד מומס.
3.בקערה נפרדת, מנפים קמח, קקאו, סודה, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לחומרים היבשים
בהדרגה עד שהגושים הגדולים נעלמים.ממלאים מנג'טים 3/4 בבלילה. אופים 18-20  דקות.

ל"קצפת" מייפל (עם חלבוני ביצים),לא הכרחי: בסיר קטן, מביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה 1/2 כוס סירופ מייפל טהור או אגבה. מערבבים מדי פעם. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות, עד שצבע המייפל או האגבה הופך כהה יותר. בינתיים, מקציפים במיקסר חשמלי 2 חלבונים גדולים עד לקבלת קצף יציב. יוצקים בהדרגה את המייפל החם לתוך הקצף ומקציפים במהירות בינונית עד שכל המייפל נטמע והקצף אוורירי ולבן. מורחים את הציפוי על קאפקייק או עוגה ומקררים ללא כיסוי עד להגשה. הציפוי נשמר במקרר בכלי סגור עד 12 שעות.  

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו