Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

מה שמים לנו בפיצה?

מאת: פאולה רוזנברג, נטורופתית
זמן קריאה: 3 דקות
הפיצה היא כבר מזמן מזון בינלאומי ולא שייכת בלעדית לאיטלקים. היא הפכה למזון מהיר אותו ניתן למצוא בכל פינה. כיצד לדעת ולבחור בפיצה איכותית?

צילום: pixabay

Bari15_In

הפיצה היא כבר מזמן מזון בינלאומי ולא שייכת בלעדית לאיטלקים. היא הפכה למזון מהיר אותו ניתן למצוא בכל פינה. בקיץ אנו נוטים לבלות בחוץ והפיצה נהיית דומיננטית בתפריט שלנו.

(היום נדלג באלגנטיות מעל הוויכוח הניטש סביב השאלה: "מוצרי חלב כן או לא?" ונתמקד בבחירות החכמות שרצוי לבצע לאחר שכבר החלטתם שמתחשק לכם פיצה)

כמה דברים שכדאי לנו לבדוק לפני שננגוס במאפה האהוב:

(ובסוף ממתין לכם מתכון שווה במיוחד לפיצה בריאה וממש קלה להכנה)

גם אם אתם אוכלים פיצה בחוץ וגם אם אתם רוצים להכין פיצה בבית אז חשוב שתבדקו שהגבינה היא אכן גבינה ולא חיקוי שהתחפש לגבינה ובעצם עשוי משומן צמחי, חלבון חלב וחומרי טעם וריח. תחליפי הגבינה מכילים לעתים שומן צמחי מוקשה, חומר שדומה בהרכבו לפלסטיק(!) ומזיק לבריאות עורקינו והם יכילו גם צבעי מאכל וחומרי טעם וריח. תחליף הגבינה זול יותר מאשר גבינה אמיתית ולכן פיצריות יעדיפו להשתמש בו על חשבון בריאותם של הצרכנים.

אני באופן אישי ניגשתי לכמה פיצריות וביקשתי לדעת באיזו גבינה הם משתמשים. ברגע הראשון כולם גאים לבשר שהם משתמשים בגבינת מוצרלה אמיתית, אך כשביקשתי לראות את האריזה רק מספר מועט מהם הסכימו לחשוף אותה.
גם את הרוטב, הבצק והתוספות רצוי לבדוק ולבחור באופן חכם.

עשרת הכללים לפיצה איכותית


קבלו את עשרת הכללים שיאפשרו ליהנות מפיצה איכותית ומזינה ככל האפשר:

1. מחיר הפיצה – מהווה מדד פשוט ויעיל. מגש פיצה זול מידי אמור להדליק נורה אדומה באשר לאיכות הגבינה, הקמח והרוטב.

2. החלטתם לאפות פיצה ביתית? תחליפי הגבינה נמצאים גם בכל סופרמרקט ומתהדרים בשמות שיכולים לגרום לנו לחשוב שמדובר בגבינה אמיתית. אם השם אינו מכיל את המילה "גבינה" אלא שמות מרמזים בלבד כמו "פתיתים לפיצה" או מילים שנגזרות מן המילה פיצה – קרוב לוודאי שלא מדובר בגבינה.

3. שימו לב לאופן בו הגבינה נמסה – אם הגבינה נראית כמו פלסטיק שנמס ומפרישה נוזל שומני רב אז כנראה שלא מדובר בגבינה אלא בתחליף אחר.

4. מה מכילה הגבינה? גם אם כבר מצאתם פיצה שמכילה גבינה אמיתית בלבד, זה עוד לא הכל! שימו לב שהגבינה שבחרתם לא מכילה צבעי מאכל וחומרי שימור מזיקים. גבינה אמיתית לא אמורה להכיל מרכיבים נוספים מלבד חלב וחומרים שעושים אותו לגבינה. הגבינות המומלצות ביותר להכנת פיצה הן: כדורי מוצרלה טריים (אני מעדיפה את המוצרלה מבפאלו), גבינת ריקוטה או גבינה צהובה איכותית (עדיף גבינת עיזים ללא צבעי מאכל ועדיף אורגנית כדי למנוע הימצאותם של חומרים מזיקים).

5. אם אתם נהגים לקנות פיצות קפואות בדקו את המרכיבים על האריזה וודאו שמדובר בגבינה. היצרן מחויב לרשום במה בדיוק הוא משתמש.

6. כשאתם מכינים רוטב לפיצה – השתדלו להשתמש בעגבניות טריות או לשלב רסק עגבניות שאינו מכיל סוכר או חומרים משמרים.

7. ומה עם הבסיס? רצוי שהבצק יכיל כמה שפחות קמח חיטה לבן. כיום ניתן למצוא גם במסעדות פיצות שמשלבות קמח חיטה מלא ואפילוו קמח כוסמין. כשאתם מכינים בבית השתמשו בקמחים מלאים בלבד.

8. ועוד לא דיברנו על השמרים: בצק לפיצה מכיל שמרים. השמרים אינם אידיאליים למערכת העיכול שלנו, רבים מאיתנו רגישים לשמרים ואפילו אינם יודעים זאת. אני ממליצה לצמצם את כמות התפריט בשמרים ככל האפשר.

9. ירוקים! הדרך לתזונה מאוזנת כוללת כמה שיותר ירוקים בתפריט שלנו. נסו לפזר כמה עלי תרד טריים, כרוב קייל חתוך, פסטו עשבי תיבול, עלי אורוגולה או חתיכות של זוקיני. מוסיף טעם, צבע ובריאות.

10. התוספת – גם ארוחת פיצה יכולה לכלול סלט גדול של ירקות טריים, ירקות אפויים בתנור או מוקפצים. ככל שהארוחה לא תתבסס על הפיצה בלבד נוכל לקבל יותר ויטמינים ומינרלים ופחות שומן וקלוריות מיותרות.

 

 

קבלו מתכון לפיצה ביתית קלה להכנה ללא שמרים


קשה לדעת מה מכניסים לנו לפיצה שאנו אוכלים בחוץ. חושבים שההכנה בבית דורשת מאמץ רב? אז זהו שלא!
קבלו את פיצת הבריאות שלי). טעם מושלם בעשר דקות הכנה.
ללא שמרים, ללא סוכר, על טהרת הקמחים המלאים וללא אבקת אפייה!

מה צריך?

לבצק:

1כוס קמח שיפון מלא
1 כוס קמח כוסמין מלא
( ניתן להחליף חלק מהקמח בחצי כוס קמח טפיוקה לקבלת בצק אוורירי יותר)
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות שמן זית
2 כפיות סילאן
1/2 כוס מים חמימים

לרוטב:

4 עגבניות, מרוסקות
1 רסק עגבניות קטן
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל

 

1 כוס גבינה איכותית: מוצרלה בפאלו/ גאודה עזים או תערובת.

עלי בזיליקום לקישוט

ההכנה:


ראשית נכין את הרוטב-
לחמם במחבת את השמן עם העגבניות, הרסק, השום והתבלינים כשלוש דקות ולהניח בצד להתקרר.

לבצק:

בקערה לערבב את כל החומרים היבשים, להוסיף בהדרגה את המים, השמן והסילאן.
ללוש את הבצק כחמש דקות ( אם דביק מדי להוסיף עוד מעט קמח)
לרדד במערוך את הבצק לשכבה דקה בעובי 1/2 ס״מ.
למזוג מעל מעט רוטב ולפזר גבינה וכמה עלי בזיליקום.
להכניס לתנור חם מאוד (200 מעלות) לעשר דקות.

– ניתן להכין פיצה אחת גדולה או מיני פיצות ולפזר מעל פלחי עגבנייה, זיתים, עלי בייבי או כל ירק שאתם אוהבים.

בתיאבון!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו