Spirulife_Shocomaca_fly
Briaa_Nov_Fly

מה מכינים לחג?

Barimax_Calcimax_IN

ארוחות חג הן תמיד משימה לא קלה, בשל יותר מסיבה אחת. זה מתחיל בעומס הרגשי שלרוב כרוך בארוחות הללו שמקבצות להן יחדיו כמות לא מבוטלת של בני משפחה וממשיך בקושי לרצות ולספק את כולם. את הצמחונית, את הטבעוני, את ההוא שלא יכול בלי חתיכת עוף ואת ההיא שלא יכולה לסבול אפילו עלה אחד של כוסברה. הפתרון הפשוט יהיה להגדיל את כמות המנות ובכך להגדיל את הסיכוי לקלוע לכמה שיותר טעמים, חשקים ורצונות. אבל זה כרוך בזמן ובמאמץ. דרך אחרת, פשוטה יותר וחסכונית יותר, תהיה לשלוח מייל (או לצלצל) לכל המסובים ולשאול אותם לא מה הם היו רוצים לאכול אלא מה הם ממש לא מסוגלים לאכול. כשכל התשובות תהיינה בידיכם – תוכלו להרכיב ארוחה טעימה, מזינה ומפתיעה עם מינימום סיכון "לעצבן" את האורחים.

 

פנינו לכמה שפים בריאים וביקשנו מהם מתכונים למנות חגיגיות לחג. יש לנו גפילטע פיש טבעוני של ציונה מלמן, יש פשטידת כרובית מוקרמת (בלי גבינה!) של נירה שניידר, יש קציצות קינואה אדומה ואצות בצ'ימיצ'ורי מנגו כוסברה של איילת בוקר נווה, מיץ רימונים ותפוחים ולקינוח סורבה אסאי של תחילת שנה מתוקה.

 

שיהיה חג שמח ושנה מזינה ובריאה לכולנו

 

 גפילטע פיש" טבעוני" של ציונה מלמן

החומרים ל-12 קציצות:

2 כוסות שקדים מושרים במים במשך 8 שעות
1 כוס אגוזי פקאן
2 גזרים, חתוכים  לתערובת הקציצות
2 גבעולי סלרי, פרוסים
1 כף בצל, קצוץ
1/4 כפית מלח
2 דפי אצות נורי, טחונים בבלנדר לאבקה
12 עיגולים דקים  של גזר חתוכים דק – לקישות

 

אופן ההכנה:
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר למשך שעה. יוצרים מהתערובת קציצות ומקשטים בפרוסות גזר.

 

קציצות דוחן, אצות וקינואה אדומה בצ'ימיצ'ורי מנגו כוסברה של איילת בוקר נווה

חומרים לקציצות:

1 כוס דוחן

1 כוס קינואה אדומה
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית זנגוויל יבש
1 כפית פפריקה אדומה אורגנית
1 גזר מגורד דק
חצי בצל מגורד
1 כף שמן זית
1 כפית מלח ים אטלנטי דק
1 כוס עשבי תיבול ירוקים קצוצים (בצל ירוק / עירית / פטרוזיליה / שמיר)
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
2 כפות אצות ארמה מפוררות דק ושרויות במים כחצי שעה
1-2 ביצים אורגניות

 

הכנה:

קולים את הדוחן והקינואה כ –2 דקות, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לקלות תוך כדי ערבוב עוד כ – 3 דקות. מוסיפים את הגזר והבצל, ממשיכים לערבב עוד קצת ואז מוסיפים 3.5 כוסות מים. מבשלים כ – 20 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגו.

מחכים שהתבשיל יצטנן מעט, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, את האצות מסננים ומוסיפים ללא המים ששרו בהם!

לשים היטב בידיים, יוצרים קציצות שטוחות יחסית ומסדרים זו לצד זו בתבנית עם נייר אפייה. אופים בחום בינוני כ – 20 דקות, או עד שמתקשות מבחוץ.

 

חומרים להכנת הצ'ימיצ'ורי:

1  כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה

4 שיני שום
רבע כוס שמן זית
2  כפות אגוזי מלך
מעט מלח ים
מנגו חתוך לקוביות קטנות

טוחנים בבלנדר ידני את כל החומרים פרט למנגו, שאותו מוסיפים בסוף.

מגישים את הקציצות ומעליהן יוצקים צ'ימיצ'ורי.

 

* אפשרות: למי שעדיין לא רגיל באפיית קציצות במקום טיגון שלהן, ניתן למשוח את הקציצות במעט שמן זית (בעזרת מברשת בישול) ולאפות אותן כך עוד כ – 2 דקות.
כדאי לעשות זאת לפני ההגשה.

 

פשטידת כרובית מוקרמת של נירה שניידר

חומרים:

1 ראש כרובית גדול מופרד לפרחים גדולים
צרור בצל ירוק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:
2 כוסות מים
1/2 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
2 כפות קורנפלור או קמח מלא
בצל קטן קצוץ
2 כפות שמן
מלח ים אטלנטי

 

1. מרתיחים  מים  בסיר גדול ומוסיפים מעט מלח. שמים את פרחי הכרובית ומבשלים כעשר דקות. מסירים מהאש ומסננים.
2. שמים את הכרובית בתבנית פיירקס בינונית, מפזרים מלח ופלפל, בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה.
3. מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרים בבלנדר וטוחנים לקרם אחיד. מסננים היטב ומעבירים לסיר קטן. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב מסמיך. אם הרוטב סמיך מיד מוסיפים עוד מים. מסירים מהאש.
4. יוצקים את הרוטב מעל הכרובית, אופים בחום של 180 מעלות כ 20 – 25 דקות עד להזהבה.

 

משקה רימונים

משקה קר של תפוחים ורימונים של ציונה מלמן
מצרכים לקנקן של 1 ליטר:

מסחטת מיץ (ניתן גם להשתמש בבלנדר ואחר כך לסנן את המיץ דרך בד)
רכיבים:
6 תפוחים גדולים (מסוג יונתן או גאיה) מנוקים בליבה וחתוכים לקוביות
גרגירים מ-2 רימונים בשרניים
כפית גרידת לימון
6-8 עלי נענע
להגשה: קרח כתוש

אופן ההכנה:

שמים את התפוחים והרימונים במסחטת מיץ. מיץ הרימון עשוי לצאת בצבע מעט חלבי – זה בגלל הגרעינים, וזה טוב – זה מוסיף טעם אגוזי.
מעבירים לקנקן, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ושומרים במקרר.
מגישים עם קרח כתוש

 

סורבה אסאי

 

סורבה אסאי של אביטל סבג

גם מנה ראשונה ויכול להיות גם קינוח נפלא!

 

המצרכים הדרושים לכמות של 10 סועדים:

בלנדר חזק עם מיתקן של 2 ליטר
2 מנגו בשלים
4 בננות
כף שמן קוקוס
2 חבילות אסאי
20 קרחונים
כפית פולי קקאו טחונים אורגנים
חצי כוס קאשיו טחונים גס
2 כפות סירופ מייפל

 

 אופן ההכנה:
מסירים את קליפת המנגו והבננה, מוסיפים את כל המוצרים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. בהגשה מפזרים קאשיו טחון גס מעל כל מנה
 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו