מאפינס מעולים מקינואה
מאפה המושלם לארוחת בוקר משביעה, חלבונית וגם כייפית וטעימה. זוכרים? קודם כל טעים, ואחר כך בריא.
המרכיבים
- 2 כוסות של קינואה מבושלת אל-דנטה
- 1 כוס קוואקר דק
- 1/2 כוס של קמח כוסמת. מי שרוצה ללא גלוטן שיוותר בלי הקוואקר. המקומות יש להוסיף 1 כוס קמח כוסמת וחצי כוס של פשתן שהושרה שעה ב-1/2 כוס מיץ תפוחים
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סילאן
- 1 כף שטוחה של אבקת אפיה ללא אלומיניום (האבקות בשוק מכילות אלומיניום, שהוא רכיב רעיל. בחניות טבע אפשר למצוא אבקות אפייה ללא אלומיניום, במחיר סביר לחלוטין).
- 1-1/2 כוס שקדים שהשרו במים
- סילאן לזיגוג
אופן ההכנה
את הקינואה יש לבשל מראש: משרים אותה לפחות שעה לפני הבישול. מסננים היטב כדי שכל הספונין, SAPONIN, שעוטפים את הגרגרים ישטפו במים (הספונין הם בעלי הטעם המר והאחראיים לכאבי הבטן – אצל מי שסובלים מהם בעקבות אכיל קינואה).
מבשלים את הקינואה בהרבה מים (כמו פסטה) עד שהגרגרים רכים אך נגיסים – מצב 'אל דנטה' – כמו ספגטי.
שוטפים קלות במים קרים להפסקת הבישול. זהו.
מערבבים היטב את כל המרכיבים, כולל הסילאן, אבל לא רת אבקת האפייה.
כשהבלילה חלקה והתנור חם מערבבים פנימה את אבקת האפייה.
מוזגים את התערובת לתבניות מאפינס או לתבנית לחם. בכל מקרה יש למזוג עד שליש מגובה התבנית.
אופים בתנור שחומם ל-230 מעלות, במשך כחצי שעה.
בודקים עם קיסם שהמאפינס מוכנים.
הגשה
מגישים עם שקדים מושרים וסילאן כזיגוג.