supherb_Fly
Thymoquin_Fly

לחם ללא גלוטן ושמרים

supherb_IN

המרכיבים:

 1 כוס קמח טף / אורז מלא
1 כוס קמח דורה (סורגום)
1 כוס קמח תפו"א
2 כפות משפר אפייה
2 כפות אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
1 כפית מלח
1 כף זרעי פשתן טחונים גס
2 ביצים
2/3 כוס שמן זית
1 כוס מים
2/3 כוס מי סודה

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור לחום של 175 מעלות צ.
2. לערבב כל החומרים היבשים בקערת המיקסר: סוגי הקמח, משפר אפיה, אב' אפיה, זרעי פשתן ומלח.
3. לערבב את החומרים הרטובים בקערה נפרדת: ביצים ושמן זית.
4. להוסיף את החומרים הרטובים ליבשים ולערבל באיטיות במיקסר תוך כדי הוספת המים והטמעתם בבלילה. לקראת הסוף מוסיפים גם את מי הסודה באיטיות.
5. לערבל עד למרקם רך מאוד עד דביק. להניח בצד המתין כ-10 דק'.
6. ליצור לחמניות בידיים רטובות במים ולהחליק אותן ומעל למרוח ביצה ולפזר מה שאוהבים (שומשום, קצח וכו').
7. לאפות כ-25 דק', הלחמניות מזהיבות ומתבקעות מעט מלמעלה.
8. רצוי לצנן לעטוף בשקית ניילון ולהקפיא.

הערה: קשה להשיג את הקמח טף ללא גלוטן ולכן אני ממליצה להחליף בקמח אורז מלא.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו