לחם דוחן וקינואה
מאת: הילה נוה ויפה פרנקל, מתוך הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון"
זמן קריאה: < 1 דקה
המצרכים:
1 חבילה קינואה (500 גרם)
1 חבילה דוחן (500 גרם)
200 גרם קמח כוסמת (3/4 כוס)
5 כוסות מים
ההכנה:
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
טוחנים את הקינואה והדוחן במטחנת קפה.
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את קמח הכוסמת.
את המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת עיסה חלקה הדומה במרקמה לסלט חומוס. ניתן להוסיף מים, אם יש צורך בכך.
מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור.
אופים כ-35 דקות. בודקים בעזרת קיסם.
לאחר האפייה מצננים וחותכים לקוביות.
כדאי להקפיא ולהוציא בכל פעם מנה ולחמם בטוסטר.