Bari15_Fly
Jeliat_Fly

לחם בננה

מאת: ליאור ניר-מאמנת תזונה הוליסטית
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

אפשר להגיד, שאני את פסח חוגגת כל השנה,זאת מפני שאיני אוכלת כלל גלוטן בתפריט שלי. ובכנות?אני נהנת מהחיים ובמיוחד מאוכל טוב.
אז אם חשבתם שאתם הולכים לצום בחג הזה,או לא מבינים איך אפשר להסתדר כל השנה בלי המרכיב הזה, הנה שני מתכונים, ממש קלים להכנה, של פיצה ולחם-בננה (יותר כמו עוגה) שאולי יגרמו לכם לוותר קליל על החיטה, המתכונים אמנם לא טיבעוניים אבל בהחלט בריאים!!




מרכיבים:

חצי כוס שמן קוקוס
חצי כוס סירופ אורז חום (אפשר מייפל סילאן וכדומה)
5 ביצים אורגניות
3/4 כוס קמח קוקוס
3 בננות בשלות ורכות
כוס אגוזי מלך 1
כפית תמצית וניל אורגנית
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח ים

שכבה עליונה

1/2 כוס קמח שקדים
כפות שמן קוקוס2
2 כפות סירופ אורז חום
קינמון 1 כף
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

 

הוראות הכנה:

• מחממים תנור לטמפרטורת 160 מעלות.
• לשמן תבנית עם שמן קוקוס.
• מערבבים את כל חומרי השכבה העליונה בקערה ומניחים בצד.
• יש למעוך את הבננות בקערה נפרדת.
• בסיר קטן, להמס בעדינות את שמן קוקוס.להוסיף את סירופ האורז, ומערבבים עד שהם מתרככים. לכבות את האש ולתת לזה לשבת, תוך ערבוב מדי פעם בכדאי שיתקרר.
• להקציף יחד ביצים עם מלח ותמצית הוניל. ואז, בהדרגה להוסיף את , השמן המתוק שיתקרר.
• במעבד מזון לשלב קמח קוקוס, בננה, קינמון ואגוז מוסקט עם תערובת הביצים.
• לערבב ידנית את האגוזים.
• שופכים את הבלילה לתוך התבנית המשומנת,ולמרוח את השכבה העליונה בעדינות מעל הבלילה.

 

אופים במשך 50-65 דקות, עד שהאמצע מבושל וציפוי הפירורים משחים קלות.

 


ליאור ניר – מאמנת תזונה הוליסטית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו