מי יעזור לנו להימנע מסוכרת?
בשבוע שעבר הבאתי תוצאות מחקר שהעידו על קינמון כמסייע בטיפול בסוכרת סוג 2, אבל מה עם מניעה של סוכרת?
מסתבר שישנם כמה מזונות שיכולים לעזור לנו בנושא:
• אבוקדו
• שקדים
• בננות
• ירקות ירוקים כגון תרד
• ברוקולי טרי
• שעועית שחורה
• אפונה
• דגנים, אך רק בדגנים מלאים, אמנם יש לשים לב לכמות הפחמימות שאנו אוכלים.
מה מייחד את הקבוצה הנכבדת? מגנזיום
למגנזיום יש הרבה תפקידים בגוף החל מטיפול ב-PMS, דרך ייצור חלבונים וחומצות שומן, בניית תאים, תפקוד אינסולין (ועוד), וכלה בהגנה ממתכות כבדות.
המינון היומי הינו בין 250 מ"ג ל- 350 מ"ג ליום. המגנזיום נספג טוב עם ויטמין B6 לכן נוהגים ליטול אותם יחד, המגנזיום מתחרה עם מינרלים אחרים בספיגתו במיוחד עם סידן לכן אין ליטול אותם באותו זמן, המגנזיום פועל יחד עם הסידן בבניית העצם ובפעילות השרירים, אך הם מתחרים על הספיגה במעי.
נטילת תוסף של מגנזיום יעילה במצבים של כאבי ראש, מגרנות, יתר לחץ דם, אוסטאופורוזיס. המוצרים שדלים במגנזיום הם בשר, דגים, דגנים ללא קליפה ומוצרי חלב. הספיגה של המגנזיום ממזון נעה בין 30% ל- 40% תלוי בחומציות הקיבה, אך הספיגה ממים היא גבוהה יותר לכן שתיית מי ברז יכולה בהחלט לעזור בספיגת הקצובה היומית של מגנזיום. נמצא כי במקומות שבמי השתייה היה יותר מגנזיום השכיחות במחלות לב הייתה נמוכה.
על הסובלים מ: מחלות לב וכליה, עצירות כרונית, קוליטיס, שלשול, סימפטומים של אפנדיציט, דימום במעיים או בקיבה, או נשים בהריון והנקה, יש להיוועץ ברופא לפני נטילת מגנזיום.
ההמלצה הכללית היא כי לפני נטילת תוספי מזון או טיפול בעזרת תוספי מזון יש להיוועץ באיש מקצוע מוסמך.
תפקיד המגנזיום במניעת תנגודת אינסולין וסכרת
המחקר שאני מביא את סיכומו השבוע עוסק בתפקידו של המגנזיום במניעת סכרת.
במחקר גדול וארוך טווח בארה"ב השתתפו 4497 אמריקאים בגילאי 18-30 שלא חולים בסכרת.
מטרת המחקר היתה לחקור את יחסיות ארוכת הטווח בלקיחת מגנזיום למקריות של סכרת, סמני דלקת מערכתיות ותנגודת לאינסולין אצל אמריקאים צעירים. במשך מעקב של 20 שנה גילו 330 מקרים של סכרת.
מסקנת המחקר היא שלקיחת מגנזיום לאורך זמן קשור להיתכנות לסכרת. ניתן להסביר את הקשר הזה בכך שיש קורלציה בין לקיחת מגנזיום לירידה בסמני דלקת ותנגודת לאינסולין.
משתמשים שלקחו 200 מ"ג מגנזיום לכל 1000 קלוריות היו ב47% פחות חשופים לחלות בסכרת ותנגודת לאינסולין, בהשוואה לקבוצה שלקחה חצי מכמות זו של מגנזיום. בנוסף גילו החוקרים שככל שרמות המגנזיום עלו כך סמני הדלקת ירדו.
ידעתי שלמגנזיום יש נגיעה בתפקוד האינסולין אך תוצאות המחקר הזה מספרות לנו שיש ממש תפקיד של מניעה של תנגודת לאינסולין וסכרת.
גוונו ותישמרו!
המזונות שאנו אוכלים משפיעים ישירות על הבריאות שלנו, אם נדאג לאכול תוצרת טרייה ונגוון את התפריט השבועי והיומי במבחר ירקות ופירות, אגוזים וזרעים נוכל לקבל את כל המינרלים והויטמינים שישמרו עלינו ממחלות של "דור השפע".
היום קשה לדאוג למזון טרי ומבושל באופן קבוע מפני שברב הבתים שני בני הזוג עובדים בחוץ והתפקיד של אחזקת הבית ובישול האוכל נופל על שני אנשים שעבדו כל היום וכל שהם רוצים זה מעט שקט ומנוחה.
במציאות אני רואה שרב העבודה עדיין נופלת על אחד מבני הזוג (בדרך כלל האישה).
ההמלצה שלי היא:
אם אתם רוצים אורח חיים בריא, קחו את עצמכם בידיים! חלקו את מטלות הבית ותקבעו את הכנת האוכל כדבר הכרחי וקבוע.
המעבר לאורח חיים בריא דורש עבודה עצמית ותשומת לב לפרטים, דרושה גם מסגרת ובשביל זה חיברתי את "ערכת בריאות ואושר", זוהי ערכת ידע המכילה שלושה תקליטורי שמע המדריכים אותך דרך תהליך עבודה עצמית של שינוי הרגלים בתקופה של שלושה שבועות בבית, ללא צורך להגיע לקליניקות בזמנים שלא מתאימים לסדר יומכם העמוס דיו.
אחד היתרונות הבולטים בערכה היא שהיא אינה חד פעמית. אפשר לקחת את הערכה ולחזור על התהליך בכל שלב של שינוי שרוצים לבצע בתזונה ובאורח החיים.
לתקליטורים מצורף DVD של מתכונים שאני מדגים במטבח הביתי שלי, מצורפות גם שתי חוברות, אחת חוברת תמליל של הדיסקים ללימוד בקריאה וחוברת תרגול והעשרה.
בשבועיים הקרובים אני מוציא את הערכה למכירה במחיר מבצע במיוחד לגולשי אתר Eatwell.
שבוע טוב
בני