לביבות דלורית ומרווה
לביבות בריאות ולא מטוגנות, עם טוויסט של מרווה
רכיבים
דלורית אחת בינונית
4 שיני שום
100 ג' קוואקר
60 ג' אגוזים
שמן זית
מלח
פלפל
חופן עלי מרווה
אופן הכנה
חממו תנור לחום גבוה, חתכו את הדלורית לאורכה והניחו בתבנית על גבי נייר אפייה.
אפו כחצי שעה עד להתרככות, ואז הוציאו וקררו.
בינתיים טוחנים במעבד מזון קוואקר, אגוזים ושום.
מעבירים לקערה, קוצצים עלי מרווה דק ומוסיפים פנימה.
את בשר הדלורית מוציאים, מועכים ומוסיפים לקערה גם כן.
מכינים תבנית מצופה בנייר אפיה משומן, יוצרים לביבות, משטחים ומשמנים קלות מעל כל לביבה
אפייה בחום 170 למשך 20-15 דקות.
המתכון באדיבות תום מטבח משמח.