Bari15_Fly
LiveWell_Fly

כוסמת ואפונה עם פלפלים קלויים, זיתי קלמטה ושום

מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

כוסמת ואפונה עם פלפלים קלויים, זיתי קלמטה ושום

 

חומרים:

 

½ כוס כוסמת

 

כוס אפונה קפואה

 

פלפל אדום

 

פלפל צהוב

 

בצל קצוץ

 

20 זיתי קלמטה

 

3-4 שיני שום קצוצות

 

מלח פלפל

 

 הכנה:

 

מכינים את הכוסמת – מרתיחים מים, ברתיחה מוסיפים ½ כפית מלח ואת הכוסמת. מבשלים כ-15 דקות או עד שהכוסמת מתחילה להתבקע. מסננים ושוטפים טוב במי ברז.

 

קולים את הפלפלים – חותכים את הפלפלים ל”פאות”, מניחים בתבנית על נייר אפייה עם הפנים כלפי מטה ואופים כ-20 דקות. מצננים. קוצצים לקוביות של 1 ס"מ.

 

מאדים בצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה).

 

מוסיפים את הפלפלים והשום וממשיכים לאדות כ-10 דקות.

 

מוסיפים כוסמת, זיתים ואפונה ומערבבים היטב.

 

מוסיפים מלח, פלפל ומערבבים שוב

 

** אפשר גם לאכול בתור סלט קר ולהוסיף ירקות טריים ורוטב טחינה ביתי

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו