יכול להיות שיש זמן טוב יותר לצריכת סוכר?
הוא ממכר, הוא משמין, הוא גורם למחלות מטאבוליות כאלו ואחרות, לכבד שומני ואפילו מקושר כגורם למחלת האלצהיימר.
יש מי שממליצים להימנע ממנו לחלוטין, אבל בעולם המודרני בו השפע הוא אינסופי והכל נמצא בהישג יד או מקסימום במרחק של לחיצה על הוולט, כדאי שנבין גם איך אפשר לחיות איתו בטוב.
הסוכר נמצא כמעט בכל מקום
הוא מגיע אמנם בצורות כאלו ואחרות, אבל הוא נמצא בכל פחמימה שנאכל, גם בבריאות ביותר מביניהן כמו: קינואה, בטטה וכמובן שגם בפירות.
למאמרים קודמים בנושא הסוכר ונזקיו:
האם יכול להיות שיש שעה ביום שבה עדיף להימנע לגמרי ושעה אחרת בה יהיה עדיף לצרוך סוכרים?
התשובה היא כן!
סוכר הוא ממכר והוא סם לכל דבר, לא סתם הוא מכונה ה״סם הלבן״.
נצרוך ממנו קצת וכבר הגוף יתחיל לבקש עוד ועוד ממנו.
כשאנחנו אוכלים משהו מתוק אנחנו מעלים את רמות הסוכר בדם שלנו ובעצם מייצרים פיק של סוכר.
כשהפיק הזה יורד, הגוף מאותת שהוא צריך עוד מהסוכר הזה… רק שהפעם הוא צריך כמות גדולה יותר על מנת להסתפק. ממש כמו סם.
כשהירידה הזאת קורית אנחנו מרגישים עייפים יותר, מרוכזים פחות ותזזיתיים יותר, והדבר היחיד שיכול להרגיע את ה״קריז״ הזה הוא מנה גדולה יותר של סוכר.
רק מה? נאכל עוד ממנו, וכל המעגל הזה יתחיל מחדש.
לכן, אם נפתח את הבוקר שלנו במאכלים פחמימתיים, נמצא את עצמנו במהלך כל היום מחפשים את המשהו הזה שירגיע את הפאניקה.
מה הכוונה במאכלים פחמימתיים?
כשאני מדברת על פחמימה, אני לא מדברת רק על לחמנייה עם שוקולד.
אני מדברת גם על:
- פירות שמכילים כמות גדולה של סוכר כמו בננה, אננס, מנגו וכו׳
- לחמים ״בריאים״ שמכילים כמות גדולה של סוכר
- יוגורטים למיניהם שנראים לנו הכי מאוזנים שיש, כשבפועל הם מכילים כמויות יפות ממנו
ועל עוד אינספור מזונות שנראים לנו תמימים כשבעצם הם לא.
אתם מוזמנים לעשות את הניסוי הזה ולראות מה קורה לכם ביום שבו אתם אוכלים ארוחת בוקר פחמימתית למדי.
אני מבטיחה לכם, שתמצאו את עצמכם בנשנשת אינסופית לאורך היום כולו.
בנוסף תרגישו גם עייפים יותר ומרוכזים פחות.
אבל – שימו לב!!!
אם נדחה את אכילת המתוקים שלנו לשעות אחר הצהריים, בזמן בו רובנו צריכים משהו שייתן לנו פוש עד לסוף היום, נוכל למנוע את התנודות ברמות הסוכר במהלך היום ולהתחיל להתמודד איתן רק בסוף היום.
שם כשתגיע הנפילה, אנחנו כנראה כבר לא נצטרך להיות מרוכזים, והעייפות תתקבל באהבה.
מה המסקנה?
מתוקים דוחים כמה שיותר רחוק במהלך היום, ומעדיפים לאכול אותם בשעות אחה״צ.
ואיך זה נראה בפועל?
בבוקר נעדיף לאכול חלבונים איכותיים, כמו:
- יוגורטים טבעיים
- ביצים
- דגים
- גבינות
בתוספת של מנת שומן איכותית:
- אגוזים טבעיים
- אבוקדו
- שמן זית
- טחינה
אם כבר נוסיף פירות לבוקר שלנו נדאג שאלה יהיו פירות עם אינדקס גליקמי נמוך (כלומר, כאלה שעולים לאט יותר לזרם הדם ואז גם הנפילה מאוזנת יותר). למשל:
- אוכמניות
- תותים
- פטל
- גויאבות
ועוד.
בארוחת הצהריים נשלב פחמימות מורכבות כמו:
- בטטה
- קינואה
- קטניות
- אורז מלא
ונמנע מפחמימות פשוטות שרק יגרמו לנו לתחושת עייפות וכבדות בתום הארוחה.
אחר הצהריים, נשלב את המשהו הזה שממש מתחשק.
נשתדל לא כל יום ולא בשעה זהה על מנת לא לפתח התמכרות ותלות.
בנוסף, נעדיף מתוקים בריאים יחסית כמו:
- פירות מכל הסוגים
- שוקולד מריר
- ממרחי אגוזים שונים ללא סוכר
אז בפעם הבאה שממש מתחשק לכם משהו מתוק על הבוקר, תזכרו שאפשר גם אחרת.
רוצים לגלות עוד כלים פרקטיים להתמודדות עם הסוכר בחיי היום-יום?
ב-11.9.24 בשעה 20:30 אגיע לבית ציוני אמריקה בת"א עם ההרצאה: "איפה מתחבא הסוכר שלי?"
בואו לפגוש אותי!