יוגורט קוקוס ביתי
המצרכים
* חפיסה אחת של אבקת קפיר (בכל קופסה יש 5 חפיסות כפולות) או רבע כוס יוגוט
* 2 פחיות חלב קוקוס
* כפית דבש או מייפל אמיתי (אופציונלי)
כלים
* צנצנת זכוכית בנפח ליטר
*סיר
* קערה קטנה
* כף עץ או פלסטיק לערבוב
הכנה
* שפכו את חלב הקוקוס לסיר וחממו אותו כך שיהיה חם אבל לא רותח.
* כבו את האש ותנו לחלב הקוקוס להתקרר עד לטמפ' גוף בערך, כך שניתן להכניס אצבע בלי לחטוף כוויה.
* רוקנו חפיסה אחת של האבקה הפרוביוטית לתוך קערה קטנה. הוציאו כחצי כוס מחלב הקוקוס החמים וערבבו עם אבקת היוגורט.
* שפכו את תכולת הקערה בחזרה לסיר עם שאר היוגורט וערבבו היטב. אם מוסיפים דבש, זה הזמן.
* שופכים את התערובת לצנצנת, סוגרים ומשאירים את הצנצנת במקום חמים לעד -24 שעות. (מקום חמים אבל לא חם מדי, כדי שלא יהרוג את הבקטריות. נדרשת טמפרטורה של 35-45 מעלות. אפשר לשים בתנור כאשר רק הנורה שלו דולקת ואפשר לעטוף את הצנצנת כשהיא עוד כמה בבד מגבת ולהכניס לציידנית שתשמור על החום.
* לאחר 24 שעות מאחסנים את היוגורט במקרר. ניתן לחלק לצנצנות ו/או להקפיא.
הערה: יכול להיות שהיוגורט ייפרד מעט ותיווצר שכבה מימית בתחתית (לא הרבה, סנטימטר או שניים). אפשר לערב אותו חזרה ואז מקבלים יוגורט דליל יותר, או פשוט להשתמש רק בשכבה העליונה ואז המרקם ממש כמו של יוגורט רגיל.