טעים להכיר את ד"ר קרן אור חן
בתור מי שמאוהבת בהרצאות של ד"ר אור חן מזה עשור, הייתי סקרנית לשמוע מה היא אוהבת לאכול ומה הגישה שלה לתזונה. בתור מי שמתייחסת בהרצאות שלה לגורמים שמשפיעים על האושר שלנו ואיכות חיינו, חשבתי שיהיה מרתק להבין מה המקום שהיא מעניקה בעצמה לאוכל בחייה.
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
פירות ים.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
ביצת עין הפוכה, ירקות וגבינה לבנה.
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
אין לי ארוחת בוקר, אבל אם כן, אפשר לסכם בקפה ועוגיה: קפה הפוך, אותו אני שותה דל שומן עם עוגייה קטנה – בדרך כלל עוגייה מרוקאית של שמו.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
לא לאכול פירות ומים ביחד.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
זה נקרא פלושקי של סבתא רוזה – בצקניות תפוחי אדמה, סבתא שלי הפולניה היתה מכינה. היא מאוד חסרה לי. היא היתה מכינה גם רוגלך מעולים והאוכל הזה חסר לי לגמרי.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
לי יש רתיעה משוקולד עלית שאכלתי והיה מלא בתולעים, מאז אני לא יכולה להתקרב.
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
אני לא לוקחת. אבל אם כן, אני אקח חטיפי אנרגיה.
מה החטא האהוב עליך?
הכי אהוב עלי – יש את סניידרס – הבייגלה ברוטב חרדל ודבש, שאני אוכלת רק ביום לפני שאני הולכת לשיננית כדי לשמור על שיניים מושלמות.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
דיאטנית קלינית. יש לי עמדה רצינית בנושא – הכל חייב להיות מגובה מדעית מבחינתי.
מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"
אני מסכימה איתו. אני חושבת שאכילה רגשית היא מאוד משמעותית. יש אנשים שאוכלים בשביל לחיות ויש אנשים שחיים בשביל לאכול.
התיאוריה שלי היא ששמנים במוח הם אנשים שמפרשים גירויים רגשיים כרעב. כשעצבניים, עצובים וכדומה – הם מפרשים את זה כרעב.