טעים להכיר - אנה סנגר
אנה סנגר היא שחקנית ומוסיקאית. בימים אלו משתתפת בשלוש הצגות בתאטרון הסימטה: מזמור חג המולד, ירמה שלי וגאווה ודעה קדומה.
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
קורנפלקס וגלידה.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
עוגת בננות לצד קפה או מלוואח ממולא ביצה וגבינה.
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
אין ממוצעת. עוגה או "ביס" גבינה – (pao de queijo), מלפפון טבול בטחינה או שייק. לעיתים חביתה.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
בשביל לרזות צריך לאכול הרבה שומן.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
כל מאכל שלא נגעתי בו שנתיים או מאכל של סבתא שנקרא פרנצזישה קרטופל שזה תפוח אדמה צרפתי מפוצץ שמנת, אורז, גבינות שמנות ומוות.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
חרקים ובייחוד תולעים.
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
גזר, מלפפון, קוביית שוקולד או ממתק פחות מעובד אחר, ביצה ואגוזים.
מה החטא האהוב עליך?
ההיבריס. סתם. מלפני חודש, וופל בלגי אמיתי מבלגיה.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
קלינית. מאסתי בחרטוטי הנטורופתיה.
מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"
יש בזה משהו.
המתכון המנצח שלך
אני די קמצנית במתכונים, אבל בסדר.
מוקפץ בסגנון אינדונזי:
מרכיבים:
טופו (לא רך!) חבילה או שתיים
כרובית טרייה
בטטה
גמבה
כרוב סגול
שעועית קפואה
אדממה קלוף קפוא
ברוקולי למי שרוצה- או טרי או קפוא
סילאן טבעי
רוטב סויה
חמאת בוטנים טבעית
כורכום באבקה
שום באבקה למי שרוצה
שמן קנולה
מלח
הוראות הכנה:
- חותכים טופו 300 או 600 גרם לקוביות וצורבים היטב את כל הצדדים. עד שיהיו זהובים. מוסיפים שתי כפות יפות של רוטב סויה (אני מעדיפה את הסוג עם הפחות נתרן) וכף גדושה של סילאן- מיד לערבב ותוך כדי ערבוב נותנים לטופו להתקרמל.
מעבירים לכלי נפרד.
- שוטפים היטב את המחבת (צריכה להיות מחבת-סיר), או מביאים מחבת עמוקה מאד חדשה.
- את הכרובית משרים בכלי עמוק במים רותחים. היא תחזור לאחר מכן. למי שרוצה, לעשות את אותו הדבר עם ברוקולי טרי (לא קפוא)
- במחבת-סיר, מחממים שתי כפות שמן קנולה מקפיצים בצל סגול וכמות יפה לפי הטעם של ג'ינג'ר טרי.
במקביל מקלפים בטטה לפרוסות עם קולפן. את הדפים שנוצרו מהבטטה מוסיפים לבצל ולג'ינג'ר. חותכים גמבה או שתיים לפי הטעם, חותכים חתיכות גסות של כרוב סגול, שעועית ירוקה קפואה, אדממה קלוף קפוא, ומוסיפים לתערובת. ולמי שרוצה אפשר גם להוסיף ברוקולי קפוא. זה השלב גם להוסיף את הכרובית והברוקולי למי שבחר, לתערובת. את הכרובית כדאי לפרק לראשים קטנים כדי שיהיה כיף לאכול.
- מערבבים לאורך כל התהליך, מוסיפים מלח וכורכום בכמות נדיבה אם כי לפי הטעם ובסוף סוגרים את המחבת-סיר במכסה. למשך כ-עד שהתערובת מגירה נוזלים.
- לוקחים חמאת בוטנים טבעית (ללא סוכר או תוספות), לוקחים מהנוזלים שהגירו מתחתית המחבת-סיר, ומערבבים יחד בכלי נפרד כמו טחינה.
מוסיפים שוב מלח. אם יוצא צמיגי למות, אפשר להוסיף טיפה מים- ולהוסיף את תערובת חמאת הבוטנים למחבת-סיר ולהתחיל את תהליך ערבוב העיסה.
- כשזה נראה כי החמאת בוטנים התחברה לרוב התבשיל, להוסיף את הטופו שהמתין בצד ולצרפו לחגיגה בעוד כמה ערבובים.
מומלץ לבעלי לב חזק להגיש עם בצל ירוק קצוץ.
בתיאבון!