טנזיה - תבשיל פירות יבשים ואגוזים
הטנזיה הוא מאכל מרוקאי מסורתי שמהווה מנה אידיאלית לשולחן החג.
ההמלצה שלנו היא להגישו בתוספת אורז בסמטי שמתאים גם לאלה שאינם מחובבי האורז המלא, ועדיין עשיר בערכים תזונתיים.
למתכונים חגיגיים נוספים לט"ו בשבט:
איך להכין פירות יבשים לבד בבית?
מתכון טנזיה צמחוני
מצרכים
כמות המתאימה לסוטז' יציקה, 28 ס"מ (כמו בתמונה, הכלי מגיע עם מכסה זכוכית רגיל ומכסה טאג'ין)
- 2 בצלים גדולים
- 3 כפות שמן זית
- חופן צימוקים
- חופן חמוציות
- 8 שזיפים מיובשים ללא גלעין
- חופן קטן של אגוזי קשיו
- חופן קטן של אגוזי מלך
- 8 משמשים מיובשים
- חופן שקדים מולבנים, לא קלויים ושלמים
- חופן קטן של אגוזי ברזיל
- 2 מקלות קינמון
- 4 כפות סילאן טבעי
- קורט צ׳ילי יבש
- כורכום (לפי הטעם. בערך כף שטוחה)
- מלח ופלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
הוראות הכנה:
פורסים את הבצלים דק מאוד.
שמים את השמן והבצלים בסוטז' (סיר שטוח ורחב) מעל להבה בינונית.
מטגנים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצלים שחומים אבל לא שרופים.
מוסיפים לסיר את כל הפירות היבשים, האגוזים, הקינמון והכורכום.
יוצקים מעל סילאן, מוסיפים ¾ כוס מים ובוחשים בעדינות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
בודקים מידי פעם שהתבשיל לא התייבש ושיש מספיק נוזלים.
מוסיפים מעט מים, אם יש צורך.
מבשלים עד למרקם סמיך של תבשיל עשיר (אל תגיעו למצב של ריבה).
מתבלים בפלפל ובמלח.
מגישים בליווי אורז