טארט לימון טבעוני וללא אפייה
יום הטבעונות מהווה הזדמנות נהדרת להתפנק במנה מלאה בכל טוב.
כזו שמזכירה לנו שטבעונות זו בחירה טעימה, בריאה ומלאת הנאה, ללא ייסורי מצפון.
מתכון טארט הלימון, באדיבות Beko, הוא בדיוק כזה!
למתכוני קינוחים טבעוניים נוספים:
מתכון טארט לימון טבעוני ללא אפייה
מצרכים לתחתית:
7-12 תמרים שלמים מסוג מג'הול, מיובשים וללא גלעין.
2 כוסות אגוזי מלך
1/4 כפית מלח ים
מצרכים למילוי:
340 גרם טופו משי רך
חצי כפית תמצית וניל אמיתית
60 מל' סירופ מייפל אמיתי
מיץ מלימון בינוני אחד
222 גרם פירות מעורבים (למשל: תותים, קיווי, אוכמניות, מנגו, ענבים או כל פרי אחר שאוהבים)
הוראות הכנה
נוציא את הנוזלים מהטופו באמצעות נייר סופג תוך לחיצה עדינה ונניח בצד למנוחה.
בתוך מערבל מזון, נניח את אגוזי המלך ונטחן אותם עד לקבלת מרקם דק.
נוסיף את התמרים (אחד בכל פעם), ללא הגלעין תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
נרפד תבניות קטנות (המיועדות לפאי) בנייר אפיה.
נניח את הבצק שיצרנו, נשטח אותו ומעליו נניח חתיכה נוספת של נייר אפיה. ניתן להיעזר בכוס זכוכית לשיטוח אחיד.
נניח במקפיא לצינון הבצק.
בתוך מערבל מזון נניח את הטופו, מיץ לימון, תמצית וניל והמייפל ונערבב את התערובת עד לקבלת בלילה קרמית וחלקה.
נוציא את תחתית הטארט מהמקפיא ונניח את המילוי הלימוני שהכנו.
נניח את הטארט עם המילוי במקרר ל-2-4 שעות.
נוציא את הטארט מהמקרר, נפזר פירות לפי העדפה אישית ונגיש.
ניתן להגיש בתוספת קצפת טבעונית מקרם קוקוס.
ניתן לאחסן שאריות במקרר עד יומיים מההכנה.