MyShemenP_Fly
metabolix_Fly

חזון אחרית הימים?

מאת: שרי קפלן
זמן קריאה: 3 דקות
בחזונו הבריאותי של ד"ר שחר לב ארי הרופא ירשום מרשם ליוגה, תזונה בריאה וצמחי מרפא כמו כורכומין ותה ירוק. שרי קפלן שמעה את ההרצאה שלו בתיאטרון גבעתיים
MyShemenP_In

על הבמה עולה ד"ר שחר לב ארי, מרצה לקידום בריאות מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב ומנהל המעבדה לצמחי רפואה וחקר הסרטן מאיכילוב ומבשר לנו על שינוי מבורך בתפיסה של הרפואה. בית החולים יהפוך מבית לטיפול בחולים למרכז בריאות. לא עוד התמקדות במחלה אלא התמקדות בבריאות ובמניעת החולי – מפתוגנזה לסלוטוגנזה.

במהלך ההרצאה הייתי צריכה לצבוט את עצמי כדי להאמין שחוקר מן הקונבנציה מדבר על נחיצותם של ארבעה חיבוקים טובים ביום כדי לקדם בריאות ולמנוע מחלות.

היה לי הענוג לשמוע את ד"ר לב ארי כל כך מחובר לגישה ההוליסטית שרואה את האדם כמכלול ולא מתמקדת ברקמת תאים שחל בה שיבוש.

הכל תלוי בנו, הרכיב הגנטי בסרטן שולי ומגיע עד 5-10% !

המדענים מבינים היום שמחלת הסרטן היא בעיקר תולדה של אורח החיים שלנו. "נקודת מפנה", עמותה לרפואה משולבת לטיפול ומניעת סרטן שד"ר לב ארי נמנה עם מנהליה, מקדמת תכנית רב תחומית לקידום הבריאות:

תנועה  – פעילות גופנית מותאמת למצב המחלה.

תזונה – דיאטה מוקפדת של תזונה צמחונית בריאה ותוספים וצמחי מרפא בהתאם למחלה.

תודעה – תרגולים יומיומיים בתחום הגוף-נפש: תרגילי נשימה מודעת, מתיחות יוגה, ומדיטציה.

תמיכה אישית וקבוצתית – אינטגרציה ועיבוד התהליכים, הרצאות ומפגשים.

המכלול קובע ולא רק רכיב אחד !

מרשם לפעילות גופנית

מחקר גדול שעקב במשך שנים אחרי 100 אלף אחיות אמריקאיות ובדק מה יכול למנוע סרטן שד מצא מבחינה סטטיסטית שהגורם המרכזי למניעה הוא פעילות גופנית !
האימון הגופני מפחית בתאים את רמות ה- Insulin Growth Factor הנקשר עם מחלת הסרטן ומחלות כרוניות אחרות. המחקר מצא שהסיכון למות מסרטן השד פחת ב-20% בקרב הנשים שעסקו בפעילות גופנית במשך 8-9 שעות שבועיות וב-50% בקרב נשים שהפעילות הגופנית תופסת חלק נכבד בסדר היום שלהן.

ביצוע פעילות גופנית מבטיח בטווח הארוך שיפור באנרגטיות, בחיוניות ובשמחה !
חשוב לבחור פעילות שאוהבים, שמבטיחה התמדה לאורך זמן.

"יהיו מזונותיך תרופותיך"  (הרמב"ם)

במהלך ההתפתחות שלנו כגזע אנושי חל שינוי גדול בתזונה שלנו. האדם הקדמון צרך הרבה מאוד סיבים, התזונה התבססה על מזון טרי, פירות, שורשים, מעט בשר ציד אדום וללא מוצרי חלב וכמובן הרבה פעילות גופנית. בשנים האחרונות עיקר התפריט מבוסס על מזון מעובד ומשומר, מעט סיבים, דגנים מעובדים, הרבה שומן בעלי חיים, מוצרי חלב ומעט פעילות גופנית.

תפיסת העולם של ד"ר לב ארי גורסת שאדם המקפיד על תזונה טבעית, מגוונת ומאוזנת לא זקוק לתוספי תזונה. תמיד נעדיף לקבל את הויטמינים, המינרלים, הסיבים ונוגדי החמצון מהצמח או הפרי הטרי.

Nutritional Genomice – חקר השפעת חומרים בתזונה על התא

המעבדה שמנהל ד"ר לב ארי מתרכזת בחקר נוגדי דלקת במזונות כמו כורכום, ג'ינג'ר, צ'ילי, אניס, בצל ירוק, ענבים, דבש, שום, כרוב, ברוקולי, עגבניות, שעועית, תה ירוק ועוד.
כורכומין, המרכיב הפעיל שבשורש הכורכום, נמצא כיום במחקרים קליניים למטרת שילובו בטיפול בסרטן יחד עם התרופות הכימותרפיות.

גם התה הירוק Camellia Sinensis מכיל שפע חומרים פעילים. נוגד החמצון הנחקר ביותר מביניהם הוא ה- EGCG . נמצא שאוכלוסיה בסין שצרכה לאורך זמן תה ירוק הייתה בסיכון מופחת לסרטן השד.

תחזוקה שבועית – טיפולי מגע

כשם שאנו דואגים פעם בשנה לשים את האוטו לטיפול 10,000 כך עלינו להשתדל לקבל אחת לשבוע או לפרק זמן ארוך יותר טיפול כלשהו במגע : דיקור סיני, שיאצו, רפלקסולוגיה, טווינא ועוד.

אנו זקוקים לארבעה חיבוקים טובים ביום!

המדע מתייחס ברצינות לקידום בריאות חברתית. מחקר שהתפרסם  ב-European Journal of Cardio Vascular Prevention & Rehabillitation בדק אנשים שעברו אירוע לב ואת שיעור החזרה שלהם לבית החולים כעבור 30 יום. תוצאות המחקר מצאו שכמות הקשרים החברתיים היתה הגורם המרכזי שהשפיע.

טיפול גופנפש

ה-NIH (ארגון הבריאות האמריקאי) מתאר את טיפולי גופנפש כמגוון של טכניקות המיועדות לחזק את יכולת התודעה ((mind . מחקרים מצאו קשר בין מתח ודיכאון ובין פגיעה בפעילות מערכת החיסון.

מחקר על הישרדות של חולות סרטן שד הראה שאלה מהן שהיו פתוחות יותר להביע יותר רגשות היו בעל שיעור הישרדות גבוה יותר.

מה עובד אצלך בחיים?

הפסיכולוג ד"ר לורנס לה שאן שעובד שנים עם חולי סרטן שם את הפוקוס על השאלה : What is working in my life ?
מה טוב ומצליח אצלך בחיים? מה מעורר שמחה בחייך?
עצוב, אבל נדמה שאנשים זקוקים לפעמים לחלות במחלה קשה כדי להתעורר ולעסוק במה שהיו רוצים באמת.
לסיום חשף אותנו ד"ר לב ארי בקצרה לתורה של ביירון קייטי לחקר המחשבות שלנו ואיך המחשבות שלנו גורמות לנו לסבל.

ד"ר שחר לב ארי, הוא אחד החלוצים בתחום הטיפול המשולב בלב הקונבנציה (בית החולים איכילוב).  ההרצאה היתה מעוררת השראה עבורי.

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. מ'

    בדיוק באורח החיים שהומלץ כאן אני דוגלת כבר שנים, ולכן נחשבת קצת חריגה בנוף המשפחתי ובין החברים. כל כך שמחה שאוכל להראות "הוכחות" לכך ששיטותיי אינן "הזויות" ושאנשים נוספים ונבונים (ועוד רופאים מהרפואה הקונבנציונלית!) חושבים כמוני. ממליצה לכולם, באמת! נפטרים כך מכאבים כרוניים מציקים, מדכדוכי חורף למיניהם, מהשמנה ובטלה, ממחשבות טורדניות, באמת מכל מה שעלול להפריע ולהעיק על שמחת החיים.
    לאהוב ולחבק, לאכול היטב (ונכון) ולהתעמל תכופות. פשוט אבל עובד!

  2. מיכל

    אני דוגלת ברעיון הזה ומאמינה גדולה ברעיון הזה. לא סתם הטבע נותן לנו את כל מה שאנחנו צריכים במזונות. אבל.. ותמיד יש אבל, בגלל החיים שלנו כמרוץ אחרי הזמן, לפחות מבחינתי והחיים שלי, אז אני גם הוספתי לתפריט שלי מולטי ויטמינים של סולגאר כי לא תמיד אני אוכלת מסודר. וזה כן משלים לי את התזונה כמו שצריך. ובאמת התבונה כאן, בפוסט הזה, מעוררת השראה.
    אהבתי את האתר הזה 🙂 כל הכבוד!